Sözcü'nün haberine göre,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski şoförü, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Genel Kurul’da ‘besmele’ çekerek konuşma yapınca tartışma çıktı. Oturumu yöneten AKP’li başkanvekili,milletvekillerinin ‘dini inanç ve değerlerinin, siyasi rekabetin ve sorgulamalarının aracı olarak kullanılmaması’ konusunda uyardı.

“NEUZU’ DEMEK İSTİYORUM”: AKP’li Çamlı, yeminden sonra ilk kez kürsüyegeldiğini belirterek, konuşmasını “Besmeleyi ‘euzu’süyle birlikte okumak istiyorum, hatta ‘neuzu’süyle birlikte okumak istiyorum. Neuzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim” diye yapmak istedi.

BESMELEYE KURBAN OLUN!: CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çamlı’nın konuşmasını besmele ile yapmasını eleştirdi: “Bismillahirrahmanirrahim’e kurban olasınız. Siz bunu oy uğruna hatırlıyorsunuz. İhalelere girerken bunu siz niye hatırlamıyorsunuz? Mal varlığını kazanırken niye bunu hatırlamıyorsunuz? Siz bunları oy devşirmek için yapıyorsunuz. Siz oy devşirme uğruna tüm inançları istismar ediyorsunuz. Tüm inançları istismar ediyorsunuz oy uğruna.”

İNANCI KULLANMAYIN UYARISI: Tartışma devam edince oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, ara verdi. Bahçekapılı, grup başkanvekillerinin ortak kararını şöyle açıkladı: “Ortak inancımız ve kararımız şudur ki: Bu kürsünün, burada dile getirilen görüşlerin, milletvekillerinin dini inanç ve değerlerinin, siyasi rekabetin ve sorgulamalarının aracı olarak kullanılmaması gerekmektedir. Sayın milletvekillerinin burada konuşurken bu bağlamda sözlerine dikkat etmesini grup başkan vekilleriyle birlikte divan olarak da önermekteyiz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr