Çanakkale'de serbest muhasebeci ve mali müşavir Muzaffer Kıray, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan seçilmesinin ardından bir arkadaş ortamında, Erdoğan'ın adının zikredilerek, kendilerinin öğrenim gördüğü üniversiteden başbakan çıktığı yönünde bir sohbet geçince, aklına kendi adının da yer aldığı 'Yüz Yıllık Mezunları ile İstanbul Yüksek Ticaretliler' isimli yıllık geldi. Eve gidip Marmara Üniversitesi Mezunları ile Tüm Öğretim Kadrosu'nun adlarını yer aldığı 1983 yılında basılan yıllığı incelemeye aldı. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Esat Çelebi tarafından hazırlanan mezunlar yıllığının 328'nci sayfasında 1980-1981 Mezunları bölümünde, İ.İ.T.İ.A. Ticari Bilimler Fakültesi (Aksaray Birimi) Mezunlarını gösteren alanda, 2443 numarasıyla Erdoğan Tayyip adını buldu.

ABDULLATİF ŞENER'E GÖNDERME

Aradan yaklaşık 10 yıl geçtikten sonra bugün Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde en çok tartışılan hale gelen üniversite diploması gündeme gelince, Muzaffer Kıray da kendi adının da bulunduğu mezuniyet yıllığını ortaya çıkardı. Bir arkadaşına da Erdoğan'ın adını gösterdi.



Ardından mezunlar yıllığı ve Muzaffer Kıray'ın resmi, AKP Grup Başkan Vekili ve Çanakkale
Milletvekili Bülent Turan tarafından twitterdan "CBşk'mızın ünv arkadaşlarından Muzaffer Kıray, Çkalede yaşıyor. Bu da elindeki mezuniyet yıllığı. Ne küçüldün A.Şener!" notunu paylaştı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Muzaffer Kıray, konuyla ilgili bir yorum yapmak istemedi. Ancak, kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üniversiteden bir tanışıklığı bulunmadığını söyledi.

AKP kurucularından Abdullatif Şener dün katıldığı bir televizyon programında Erdoğan'ın diplomasının 2 yıllık olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr