Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın ofislerinde bulunduğu iddia edilen dinleme cihazlarıyla ilgili arasında eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın bulunduğu 7 polis hakkında zimmet ve konut dokunulmazlığını ihlal suçundan dava açtı. İddianamede, şüphelilerin Erdoğan’ı yasadışı dinlemek amacıyla gizli ödenekten altı adet dinleme cihazı satın aldığı, bunlar için 113 bin ABD doları ile 78 bin lira ödendiği öne sürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde kullandığı çalışma ofislerine böcek tabir edilen dinleme cihazlarıyla ilgili 7 şüpheli hakkında “Zimmet” ve “Konut dokunulmazlığının ihlali” suçlarından ek iddianame düzenledi. İddianamede, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da şüpheliler arasında yer aldı. FETÖ üyesi eski istihbarat polisleri Serhat Demir, Sedat Zavar, Enes Çiğci ve İlker Usta’nın “Devletin siyasi ve askeri sırlarını öğrenmek için” 24 Kasım 2011 tarihinde Erdoğan’ın Resmi Konutu’ndaki çalışma ofisinde bulunan prize böcek yerleştirdiği belirtilen iddianamede, şüphelilerin 1 gün sonra da Keçiören’deki ikametgaha girerek altılı priz içine böcek yerleştirdiği anlatıldı.

FETÖ adına bu organizasyonu şüpheli eski istihbaratçı Ali Özdoğan’ın yaptığı belirtilen iddianamede, Koruma Şubede görevli Ahmet Türer’in ise cihazların hazırlanması ve dinleme yapılmasında örgüt adına görev aldığı vurgulandı. İddianamede, böcek diye tabir edilen dinleme cihazlarını Enes Çiğci’nin sipariş ettiği, ödemelerin ise Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen gizli ödenekten yapıldığı ve bu şekilde 6 adet dinleme cihazı alındığı kaydedildi.

Böceklerin alındığı firmaya, 2 seferde toplam 113 bin 800 Dolar ile 78 bin 750 TL ödeme yapıldığı belirtilen iddianamede, satın alınan böceklerden 2’sinin Erdoğan’ın çalışma ofislerinde casusluk yapmak maksatlı kullanıldığı, 4’ünün ise kaybolmuş gibi gösterilerek tutanak düzenlendiği, bu yolla da “zimmet” suçunun gizlenmeye çalışıldığı ifade edildi. İddianamede, “Yurt dışından satın alınan dinleme cihazlarının hiçbir envantere kayıt edilmediği, dinleme cihazı satın alındığına dair fatura ve ödeme belgelerinin imha edildiği anlaşılmıştır” denildi. İddianamede, Emniyet İstihbaratın başına FETÖ tarafından getirildiği kaydedilen şüpheli Ömer Altıparmak’ın, tüm bu yaşananlardan bilgisi olduğu öne sürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr