Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 yıl önceki Mersin gezisinde, 'Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?' diye bağıran; Erdoğan'ın da 'Ananı da al git' dediği çiftçi 47 yaşındaki Mustafa Kemal Öncel hakkında, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açılmış, ilk celsede beraat etmişti. 21 Kasım 2006'da bir tv programında, 'Erkeksen Mersin'e gel Tayyip' sözü üzerine 2. kez dava açılmış, Öncel'e verilen 15 aylık ceza 'akli dengesi yerinde değil' raporu nedeniyle Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Yargıtay'ın daha önceki kararı bozmasından sonra yerel mahkeme olarak 17'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Öncel, beraatini istedi. Bunun üzerine 5 dakika ara veren hakim, aranın ardından kararını açıkladı. Yeniden yerel mahkemede yargılanırken farklı bir heyetin verdiği 'Akli dengesi yerindedir' raporu üzerine Öncel'e 1 yıl 15 gün hapis cezası verilip ertelendi.



Duruşma sonrasında açıklama yapan Öncel, "Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili hakaret davası vardı. Keşke işlediğim suçlar olsa da cezalar verilseydi. Yapmadığım işleri belgelerle ispat edecek noktadayım. Bana bu güne kadar açılmış bütün davaların finali oldu. Beraatimi istedim ama daha önce bu davada yüzünü görmediğim hakim 15 ay ceza vermişti. Bu gün 1 yıl 15 gün ceza aldım, ertelendi. Hakime cezadan dolayı teşekkür ediyorum. Keşke beraat verebilseydi" dedi.

Konuşmasında, "Ben okumuş eşeklerin kurbanı olmak istemiyorum. Devlet bünyesinde tahsil yapıp da kendini adam zanneden utanmazların kurbanı olmak istemiyorum" ifadelerini kullanan Öncel, bu sırada bir polis tarafından, "Şu anda devlet büyüklerine hakaret ediyorsunuz. Kastı aşıyorsunuz, devlet büyüklerine hakaret ediyorsunuz. Sizi uyarıyorum lütfen konuşmalarınıza dikkat edin" diye uyarıldı.

Suçsuz olduğunu kaydeden Öncel şunları söyledi:

"Bu güne kadar Recep Tayyip Erdoğan'a bir gün ağzımı kirletip de küfür etmedim. Erkek adama küfür yakışmaz. O bir cahillik yaptı. Onu da hoş görelim ama çevresindeki it ve çakal konumundakilerin yaptığı fazla geldi. Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğim iddiası ile beni yakalayan polis ana avrat küfrediyor, hesap sorulmuyor. Beni deli diye tımarhaneye atan doktor hakaretin daniskasını ediyor, hala orada. Tayyip Erdoğan. Senin ki şeref bizimki ne? Senin ki ana bizim ki ne? Sen insansın biz neyiz? Ben ne yaptım sana?"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr