İngiliz The Spectator dergisinin yazarı Murray, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli' şiir yarışması düzenledi. Erdoğan’ın Alman komedyen Jan Böhmermann’a hakaret davası açmasına tepki gösteren Murray, yarışmayı derginin internet sitesindeki blog yazısıyla duyurduktan sonra Erdoğan'la ilgili ilk şiiri kendisi yazdı.

Murray yazdığı şiirin altına, ''Ben özgür bir şekilde doğmuş İngliz asıllı bir adamım. Biz despotların kuralları altında yaşamayız. Bu düşünceyle geçtiğimiz hafta sonunu Erdoğan hakkında kaba şiirler yazarak geçirdim ve şimdi tüm okurlarımı bu şiir yarışmasına davet ederek bana katılmalarını istiyorum. Eğer siz de Erdoğan hakkında şiir yazmak isterseniz, bizimle mail yoluyla ([email protected]) irtibat kurun. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'hakaret içerikli' şiir yarışmasının kazananı 23 Haziran'da açıklanacaktır' ifadelerini not düştü.

Murray'nin bu girişimini resmi twitter adresinden paylaşan The Spectator, şu ifadelere yer verdi:
'Erdoğan'a hakaret içerikli' şiir yarışmasını takdim ediyoruz. Kayıtlar başlamıştır.

Geçtiğimiz ay Almanya'da gece yarısı ZDF televizyonunda program yapan komedyen Jan Böhmermann Erdoğan hakkında hiciv şiirine yer vermişti. Böhmermann gelen tepkiler üzerine önce devlet tarafından koruma almış, ardından kendisine soruşturma açılmış, daha sonra ise programına ara verip ülkeden ayrılma kararı almıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr