Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Danıştay’ın Kuruluş Yıldönümü ve İdari Yargı Günü" nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

“Şurayı Devlet adıyla kurulduğu 1868 yılından bu yana yargı sistemimiz içerisinde önemli işlevi bulunan Danıştay’ın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Yürütme’ye yardımcı bir inceleme, danışma ve karar organı olan Danıştay, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti vasfının korunmasında ve güçlendirilmesinde vazgeçilmez bir konuma sahiptir. 

Danıştay, 148 yıldır edindiği bilgi birikimi ve tecrübesiyle, ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması ve hukuk devleti ilkelerinin korunması hususlarında büyük sorumluluklar üstlenmiştir.

Danıştay ve İdari Yargı’nın değerli mensuplarının üstün bir hizmet anlayışıyla, ülkemizde hukuk ilkelerinin muhafazası ve demokrasimizin güçlenmesi sürecinde başarılı çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum. Danıştay’ın kuruluş yıl dönümü ve İdari Yargı Günü vesilesiyle, başta Sayın Başkan ve üyeler olmak üzere idari yargı mensuplarını en kalbi duygularımla selamlıyorum"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr