Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ'nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki açılış töreninde TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesi ile ilgili şunları söyledi: 

Gelen zamların ardından Erdoğan: Vatandaşlarımızın geliri artıyor - VİDEO

"Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu böyle oldu ne olursa olsun. Sevgili milletim sizleri Allah için seviyorum. Ben milletime şunu hatıratıyorum. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün. TL, altın değer kazansın. Ne gerek var dövize değer kazandıracağız. Bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu bozulacaktır. 2007-2008'de de yaptılar. O zaman ne dedim. Teğet geçecek dedim. yine teğet geçecek

Bugün ülkemizde 11 milyondan fazlası otomobil, toplamda 21 kara taşıtı bulunuyor. 4'te biri 20 yaşın üzerinde. Onların hurdaya gitmesi gerekiyor. Rezervimiz hızla yenileniyor. Her yıl satışta rekor kırıyoruz. Ben günü birlik otomobil satışlarına da burada onlar için de satış alanı hazırlanması bu noktada önemli bir adım olacaktır.

Bu eser eşine az rastlanan yatırımlardan bir tanesi. Ülkemizde bunlar gelişmeye başladı. Otomobil kullanmanın cazibesinin olmasının da ispatı olacak. Vatandaşımızın gelir düzeyinin artması bir örneği. Bugünkü Türkiye 14 yıl önceki Türkiye'den 3 kat daha zengin. Kim ne derse desin. Halep oradaysa Arşın orada.

Bugün bir vatandaşımızın otomobil alması çok daha kolay. Artık kullanmak da kolaylaştı. Biz 18 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Toplam 24 bin. Bu şehirler arası yolculuğun hızı, konforunu artırdı. Ankara örneğindeki gibi 14 sene önce havalimanı var mıydı?

Türkiye'nin başkentine mi giriyorsun, farklı bir yere mi giriyorsun? Bir başkente geldiğini şimdi anlıyorsun. Milletle beraber yaptık. Siz bize güvendiniz, biz de size güvendik inandık, layık olmaya çalıştık. Ve Ankara bunu yakaladı, İstanbul yakaladı.

Niye 30 büyükşehir yaptık bundan dolayı. Git Gaziantep'e Samsun'a İzmir'e bunu görürsün her yer gelişiyor. Kayseri, Konya her yer gelişiyor. Demiryolu, karayolu, havayoluyla gelişiyor. Derdiniz aşkınız varsa bunu yaparsınız. Aşkınız var sizin birilerinin de darbe yapmak gibi bir derdi var.

İşte onlar darbe için yola çıktı. Benim milletim aşkının derdinin gereğini meydanlara çıkarak gösterdi. Siz dünyaya örneksiniz. Bunu ispat ettiniz. Ben diyorum ki yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan, sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın; Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın."


 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr