Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümeti kurma görevini vermediği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'a davet etti. Daha önce hiç Saray'a gitmeyen Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ise, içinden geçilen zor siyasi koşulları göz önünde bulundurarak Saray boykotunu sona erdirerek davete icabet etti.

ŞAKA GİBİ SÖZLER: TRT'YE ÇIKARMALDIĞINI BİLMİYORDUM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte görüştüğü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme esnasında yaşanan TRT diyaloğunu gazeteci Muharrem Sarıkaya anlattı.

Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın aktardığı notlara göre; Erdoğan görüşme sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Ben senin TRT'ye çıkmadığını bilmiyordum. Böyle şey mi olur? TRT, iktidara ne kadar zaman yer ayırıyorsa, size de o kadar zaman ayırmalı" demiş.

KILIÇDAROĞLU SİTEM ETMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ardından 6 yıl aradan sorna ilk kez konuk olduğu TRT'ye "Acaba darbe girişimi olmasaydı bize bu imkanı verir miydiniz?" diyerek sitemde bulunmuştu.

MUHALEFET YILLARDIR ŞİKAYET EDİYOR

Tayyip Erdoğan'ın TRT'nin muhalefete söz hakkı vermediğini bilmiyormuş gibi söylediği bu sözler inandırıcı bulunmadı. Muhalefet partileri, cumhurbaşkanlığı seçimi başta olmak üzere bütün seçimlerde TRT'nin Erdoğan ve AKP'ye verdiği süre ile muhalefete verdiği süre konusudna defalarca açıklama yapmış, konuyu soru önergesi olarak Meclis'e de taşımıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr