Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her hafta gerçekleştirdiği 'muhtarlar toplantısı' yerine bu kez kaymakamları kabul etti.

'Kaçak Saray'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Erdoğan, "Muhtarların bir kısmı kaymakamlardan memnuniyetini ifade ederken, bir kısmı da şikayet ediyor. Markajdasınız ona göre" dedi. Erdoğan, çatışmaların sürdüğü ilçelerin kaymakamlarına, "Gerekirse belediyelerin araçlarına el koyarak bölgede hayatı normale döndürmemiz şart" şeklinde tavsiye de verdi.

"GEREKİRSE BELEDİYELERİN ARAÇLARINA EL KOYARAK..."

Birisi paralel diye çıkmış öbürü kendine göre başka bir devlet yapılanması anlayışıyla ortada dolaşıyor. Hiçbiriniz bu ülkede arayışınızın karşılığını bulamayacaksınız. Bedelini ödeyeceksiniz, ödüyorsunuz. Şehitlerimiz var, biz buna inanarak yola çıktık. Rabbimiz bize bunun müjdesini verdi.

Hep söylüyorum; biz, tek milletiz. Çeşitli etnik unsurlar olabilir ama tek milletiz. Tek bayrağız. Bizim ülkemizde ikinci bir bayrak söz konusu değil. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Kaymakamlarımız bulundukları ilçeyi avuçlarının içi gibi bilmelidirler. Gerekirse belediyelerin araçlarına el koyarak bölgede hayatı normale döndürmemiz şart.

Korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler.

Sizlerden paralel devlet yapısıyla ilgili çalışmaları daha kararlı bir şekilde takip etmenizi istiyorum. İstediğiniz zaman özel kalem müdürümü arayabilirsiniz. Çünkü bizzat kendim bu işi takip ediyorum.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr