Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye'de yapımı tamamlanan çocuk hastanesinin açılış töreninde bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın açılış törenindeki gündeminde, 'paralel yapı' olarak tanımladığı Gülen ve cemaati vardı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- İşçinin, memurun, kurumların, meslek kuruluşlarının ayrı hastaneleri vardı ama hiçbirinde adamakıllı hizmet yoktur. Öyle aile hekimliği görülmüş duyulmuş şeyler değildi. Hastanelere gitmek ayrı bir dert doktor bulup, muayene olmak ayrı bir sıkıntı. Oldun diyelim tetkiki ayrı bir macera ilaçları alabilmek çok daha büyük sorun.

- Ambulans sayımızı 617'den 5855'e çıkardık. Uçağından helikopterine. Karda kışta dağlara tırmanacaksın, nerede? Şimdi karda çıkabilmek için paletli ambulanslarımız var. Teröre, terör bölgelirine yönelik zırhlı ambulanslarımız var. Her ihtiyaç için ambulanslarımız mevcut.

- 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Bu vatanın üzerinde kimse operasyon düşünmesin. Düşünen bedelini şu anda ödediği gibi öder ve ödemeye devam edecektir. Devlet içinde devlet olmaz. Neymiş; paralel devlet, nereden çıktı bu? Sene 1999 kaç, Pansilvanya'ya git orada bazı tohumlar at. Kendini gizle Pansilvanya'dan 'acaba Türkiye Cumhuriyeti devletini nasıl ele geçiririz?' Niye kaçtın, ne işin var orada, suçsuzsan buraya gel. Birileri koruma altına mı aldı seni? Ne işin var orada gel. Bunlarda imam çoktur. Hepsi de kaçıp gidiyor. Bir kısmı cezaevinde, bir kısmı değişik ülkelerde dolaşıyor. İnlerine girdik, giriyoruz, girmeye de devam edeceğiz. İllegal terör yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmez, edilmeyecektir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr