Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tarabya'da sanatçı ve sporcularla düzenlenen iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Cihangir’de Radiohead etkinliğinin yapıldığı sırada katılımcıların saldırıya uğramasını ‘basit’ olarak nitelerken "Kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar, yol açtıkları arbede ile misafirperverliğe gölge düşürmüşlerdir” dedi.

Erdoğan, Koreli Seogu Lee’ye geçmiş olsun dileklerini iletirken, Ramazan günü sokaklara taşan bir etkinlik ne kadar yanlışsa, o etkinliğe saldırmak da o kadar yanlıştır. Bu basit olayı çarpıtarak, ‘oruç tutmayanlara saldırı’ efsanesi üretmeye çalışanları uyarıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Arda Turan ve Fatih Terim açıklaması

İlk iki maçta takımımız üst üste 2 mağlubiyet aldı. Bugüne kadar göklere kadar çıkardığımız takım kaptanımza 2. maçta tribünlerden akla hayale sığmayacak tezahüratlar yapıldı. Dünyanın en güçlü takımına transfer olmuş. Peki utanmıyor musunuz? Öbür taraftan İspanyol geliyor arkadaşını teskin etmeye çalışıyor, siz yuhalıyorsunuz. Bugüne kadar başarıyla övdüğümüz bir teknik direktöre ve kızına, hamile olan kızına sosyal medyada yapılanları ben bir baba olarak kabul edemem. Bunlar çok ciddi edepsizliktir, terbiyesizliktir. Bu milletin ne kültüründe ne de ahlakında vardır. Böyle bir şey olamaz. Sporda galibiyet de mağlubiyet de eşittir. 

"Milletin kültürüne hakaret etmenin adı sanatçılık olamaz"

"Sanatı ve sporu sadece kendileri için yapanlara bir sözüm yok. Bu işleri halk için yaptıklarını iddia edenler, bu milletin hissiyatına saygı duymak zorundadır. Milletin kültürüne hakaret etmenin adı sanatçılık olamaz. Ülkenin birliği ve bütünlüğüne saldırarak sanatçılık yapılamaz. Özellikle teröre karşı ortak bir mücadeleyi bekledim. Bu terör kime karşıdır? Millete karşıdır. Bu ülkeye karşıdır. Bu terör bir yerden bir şeyler getiriyor. 13-14 yılda nereden nereye geldik değil mi? Kişi başına gelirin 230 dolar olduğu yerden olayı nerelere çıkardık bakın. 2 bin 300'den alacaksın, 10 bin doların üzerine çıkaracaksın, 10 bin doların üzerinde milli gelire sahip olarak başka bir ülkesin.

"Bölgeye huzuru getireceğiz"

"Terörle ciddi bir mücadele veriyor, biz ne olursa olsun terörle mücadelede bu işi bitireceğiz. Bu bölgeye huzuru, refahı getireceğiz. Bunun hiç şakası yok. Şehitlerimiz var, eyvallah. Ama biz İstiklal Marşımıza inanıyorsak zaten orada biz neyi görüyoruz. ​

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr