Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi'nde konuştu. Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, eğitimde atılan adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, "Tabela üniversitesi dedikleri üniversiteler potansiyel öğrenci yetiştiriyor. Benim Muş'taki gencim İstanbul'a gelemeyebilir. Bize düşen devlet olarak eğitimi onların ayağına götürmekti. Hakkari'ye götürdük. Oradakiler bunun kıymetini bilmeyebilir, bizim devlet olarak görevimiz hizmeti götürmekti, bunu başardık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Sözlerime Hakkari'de yapılan hain saldırıda şehit olan askerlermize; Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek açıyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.

Türkiye 14 yılda hangi başarılara imza attıysa, hangi projesini hayata geçirdiyse, emin olun önüne çıkan birçok engelleri aşarak yapmıştır. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu omuzladığımız ilk günden itibaren yükümüzün ağır, işimizin çok olduğunun farkındaydık.


Bugün hamdolsun 14 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük bir ülkeyiz. 79 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların kat be kat fazlasını yaptık. Demokraside, insan haklarında, dış politikada, sağlıkta, eğitimde çığır açan reformlar yaptık. Yani bir röntgen için 7 ay, 8 ay sonraya gün alan bir ülkeydik. Sıralarda aylarca beklediğimiz bir ülkeydik. Affedersiniz, hastanelerin odalarında doğru dürüst tuvaletlerin olmadığı bir ülkeydi. Adeta koğuş sistemiyle hastanelerin olduğu bir ülkeydik. Şimdi, bir, iki, üç yataklı odalarla hizmet veren bir ülke haline geldik.

2002’den önce IMF kapılarında borç para dilenen, onuru çiğnenen, memurun maaşını dahi zor ödeyen bir ülkeden borcunu kapatmış, veren el bir ülke konumundayız. Fransız, bir IMF Başkanı vardı, Lagarde değil, ismini vermeyeceğim. Davos ki, son gidişimdi. Onunla konuşuyoruz. IMF’in Türkiye’yle yaptığı müzakereler doğru değil, siz bize verdiğiniz borcun takibini yapın. Siz bize kalkar da siyasi noktada yön vermeye kalkarsanız, artık bu eski alışkanlıklar geride kaldı. Bize yön veremezseniz. Verdiğiniz borcun muhasebe kayıtlarını takip edin, daha ileri gidemezsiniz. 23 buçuk milyar dolardı, artık bu sıfırlandı. Yeni yönetim bizden 5 milyar Euro borç istedi. Ben de kendilerine “Verebiliriz” dedim. Problem değil.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr