Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: 

Dün Çanakkale'ye gönderiyorlardı. Bugün terörle mücadelede Suriye'ye gönderiyorlar. İşte Türk milleti böyle bir millettir. Şehadeti göze almış insanların, elde edemeyceği hiçbir başarı yoktur. Milletimiz cesaretini 15 Temmuz'da tanklar, toplara F 16'lara göğsünü gererek göstermiştir. 

Milletimize tarihi bir değişim öneriyoruz. 16 Nisan'da Türkiye yönetim sistemini değiştiriyor.

Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil son devletimizdir.

Başında bulunduğum partiye kapatma davası açtılar. Yeni anayasa yapalım dedik, ona da engel oldular.

Ben buradan polis ve askerlerimize teşekkür ediyorum. Kardeşlerim sınırlarımız dışından saldırarak ülkemizi hedef alan teröristleri bulundukları yere giderek imha ettik. İşte bunun için diyoruz ki tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet... İşte bu bizim Rabiamızdır. 

ŞEHİT AİLELERİNE İDAM SÖZÜ

15 Temmuz'da bu defa kanlı bir darbe girişimne kalkıştılar. Bu millet tankı, topu görünce kaçar, biz de yönetime el koyarız diye düşündüler. Milletimiz FÖTÖ cinayet şebekesini derdest etti. Şimdi her şeyi inkar ediyorlar. İstedikleri kadar inkar etsinler. Milletimizin içi rahat olsun. Hak ettikleri cezayı alacaklar. Şimdi şehit aileleri var. Hiç merak etmesinler, inanıyorum ki 16 Nisan'dan sonra parlamento idam talebinizin de gereğini yapacaktır .Bana geldiğinde de ben onaylarım.

Terör örgütlerinin hepsi bir olmuş ve bu sisteme karşı çıkıyor. Ana muhalefet de karşı çıkıyor.

Ne yaparsanız yapın bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan'da benim milletim Batı'nın bu yunlış tavırlarına karşı en güzel cevabı verdiler.

Uluslararası hukukta bunun yeri yok. Siz bakana kapıları kapatamazsınız. Eğer böyle yaparsanız karşılığını alırsınız. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez. Onlar istemese de Türk milletinin yeniden dirilişi kaçınılmazdır.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığında birileri ona hayır dedi. FSM Köprüsü yapıldığında hayır dediler. YSS Köprüsü yapıldığında hayır dediler. Şimdi burada Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz.

Kardeşim bu köprü dünyanın bir numarası oluyor. Avrupa'yı Asya'ya bağlıyoruz. İstanbul'da da dünyanın bir numaralı havalimanını yapıyoruz. İşte geleceğe böyle yürüyoruz. Bu köprü Çanakkale şehri için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor.

Bunun bedeli 10 milyar 500 milyon Türk Lirası. Bu köprü 10 yıl işletilecek, sonra devlete iade edilecek. Çanakkale köprüsü dardır geçilmez derler, şimdi en genişini yapıyoruz.

Ben başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi Allah'tan rahmet diliyorum.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr