Cumhurbaşkanı Erdoğan TGRT Haber'de katıldığı programda OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin soruya "OHAL'in süresi dolarsa yine uzatılır" dedi.

Erdoğan, "OHAL'in süresi dolarsa yine uzatılır. O noktada mani bir hal yok. Fransa uzatıyor da kimse kıyamet koparıyor mu? Yok. Bizim buna ihtiyacımız olduğuna göre, uzatma yetkisi kimde yasal olarak, bu noktada Milli Güvenlik Kurulu teklif eder, Bakanlar Kurulu bununla ilgili kararını alır, yola devam ederiz." diye konuştu.

Gülen'in iadesi

Erdoğan, "Görünen şey şu, Bharara denilen o savcının malum görevden alınmış olması, bu olumlu adımlardan bir tanesi ama tabi Bharara'nın altı şu anda tamamen onun kendi ekibi. Biz şimdi tabi bunları da aslında bekliyoruz ve orada gerek Fetoyla ilgili atılan adımlar, gerek Rıza Zarrab'la ilgili atılan adımlar, bunları biz adil yaklaşım tarzları olarak görmüyoruz ve adaletin bir an önce tecellisi çok önemli.

Mesela son zamanda Halk Bankası Genel Müdür Muavinimize yönelik yapılan işi de bizler adil bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Yani yedi kez Amerika'ya giriş çıkış yapmış olan Halk Bankası Genel Müdür Muavininin böyle bir şeye muhatap kalmış olması gerçekten düşündürücüdür, üzücüdür." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan danışmanlarını eleştiren Bahçeli'ye yanıt

Bahçeli'nin Erdoğan'ın danışmanlarını eleştirdiği sözlerine  Erdoğan'dan "Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr