Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk'te yaptığı açıklamaların ardından AKP'lilerin hedefli olan Bülent Arınç hakkında konuştu. Şili'ye kendisiyle birlikte giden gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, "O zat" diye nitelendirdiği Arınç'a yüklendi.



"O televizyon programını izlemedim, ama duyunca da ciddi manada üzüldüm. Dolmabahçe konusunda Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Mahir Ünal Bey’e, “Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmanız doğru olmaz. Onları muhatap almak ciddi manada size zarar verir. Sizler hükümetsiniz, onlar ise hükümetin muhatabı olamaz” demiştim" diyen Erdoğan, "Bahsettiğiniz televizyon programında, bundan benim haberimin olduğunun, benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst, doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

RUSYA'YA MESAJ

Erdoğan'ın gazetecilere yaptığı açıklamalar arasında Rusya'ya mesajlar da vardı. Erdoğan'la birlikte Şili'ye giden Milliyet Gazetesi Fikret Bila, Erdoğan'ın Rusya ile ilgili olarak, "Ülkemiz mülteci akınının yanı sıra ciddi tehdit altında. Zaman zaman bombalar düşüyor. En son Hazar’dan Suriye’ye atılan ve patlamayan bir füze vardı ki pekala patlayabilirdi de. Bedeli çok da ağır olurdu. Bu konularda şu anda Rusya maalesef hiçbir şeyin hesabını yapmıyor" dediğini yazdı.

"Rusya’ya yakışmıyor" diyen Erdoğan, Moskova yönetiminin, "Beni Suriye devleti davet ettiği için ben oradayım" yaklaşımını doğru bulmadıklarını söyledi. Erdoğan, "Davet meşru mu değil mi ona bakmak lazım. Biz dikkatli davranıyoruz, dikkatli davranmaya da devam edeceğiz. Tuzağa, oyuna gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr