Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anneler günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

cumhurbaşkanı Erdoğan yazılı yayınladığı mesajında, "'Cenneti annelerin ayakları altında' gören bir inancın mensupları olan bizler, ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini kırmama hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen göstermeliyiz. Adeta bir anne duyarlılığı sergilemek suretiyle, komşumuza, dostumuza, insanımıza 'öf bile demekten' imtina etmeliyiz. Anne özlemini yaşamımın her ânında hisseden biri olarak, ülkemdeki her bir anneyi kendi annem gibi görüyorum" dedi.

ANNELİK EN YÜCE DUYGULARIN BAŞINDA GELİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Sabır, fedakarlık, koruyuculuk, kollayıcılık, şefkat, sevgi ve merhamet gibi hasletlerin timsali olan annelerimiz, aile ve toplum hayatımızın yapı taşlarıdır. Annelik en yüce duygularının başında gelir. Annelerin çocuklarını sınırsız sevmeleri, onlara kin tutmamaları, onlar için fedakarlıktan çekinmemeleri hepimize örnek olmalıdır. Toplumun huzuru, güvenliği ve saadeti, her şeyden önce aile kurumunun sağlam temeller üzerinde yükselmesine bağlıdır.

CENNETİ ANALARIN AYAKLARI ALTINDA GÖREN BİR İNANCA SAHİBİZ

Ailenin mükemmelleşmesi de, anne ve babanın vazifelerini yerine getirmeleriyle; çocuklarından sevgi ve merhameti eksik etmemeleriyle mümkündür. Millet olarak, her zaman olduğu gibi, sabır ve dayanışmaya, müsamaha ve fedakarlığa, birlik ve beraberliğe, kardeşlik duygularımızın güçlenmesine muhtacız. 'Cenneti annelerin ayakları altında' gören bir inancın mensupları olan bizler, ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini kırmama hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen göstermeliyiz. Adeta bir anne duyarlılığı sergilemek suretiyle, komşumuza, dostumuza, insanımıza 'öf bile demekten' imtina etmeliyiz. Anne özlemini yaşamımın her ânında hisseden biri olarak, ülkemdeki her bir anneyi kendi annem gibi görüyorum.

Yüklendiğimiz sorumlulukları, görevleri ifa ederken, annelerin hayır dualarının, en önemli güç kaynaklarımızdan biri olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Annelerimiz, ülkemizden, milletimizden, çocuklarından hayır dualarını eksik etmesin. Bu duygularla tüm annelerin, anneler gününü kutluyor; ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr