Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

 "15 Temmuz Ankara'nın da kurtuluş günüdür. 15 Temmuz bu ülkede yaşayanların rastgele yığın değil, millet olduuğunu tüm dünyaya göstermiştir.15 Temmuz'da bu millet asaletini göstermiştir.Ankara o gece başka bir destan yazdı.

Yenikapı'da bu millet farklı bir destan yazdı. 21. yüzyılın yeni kapısını açtı. Orada birlik, beraverlik, kardeşlik vardı.İstanbul'daki mitimnglebirlikte Demokrasi Nöbetleri'ni devam ettirelim dediler. Bitti demeye gönlümüz razı olmadı. Finali burada Ankara'da yapalım istedik.

Şimdi görüyorum ki milletimiz hala meydanlara bırakmak istemiyor. Demokrasi Nöbeti sadece belli yerlerde yapılmaz, evlerimzde , iş yrelerimizde her yerde sahip çıkacağız. Günün her saatinde nöbette olacağız. Tehditin, sabotajın ne zaman, kimden geleceği belli olmuyor.

İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK alıyor. Bunların zihniyetinin gereği bu. Biz istiklalin yolundan, milletin yolundan gidenlerden olmakla gurur duyuyoruz. Pensilvanya'daki ruhunu şeytana satan şarlatanın arkasından gidenlerin sonu hüsrandır.

15 Temmuz'da sadece FETÖ'ye değil benzer çevrelere mesajı net olarak vermiştir.  15 Temmuz gecesi bu ülkeyi ele geçirebilecveğin, sananlar her şeyi kendilerince planlamışlarç. Onların uçakları, F-16'ları vardı ama onları biz almıştık, tankları... Bunları biz  almıştık ama aldıklarımızı bu hainlere, bu zalimlere teslim etmişiz. O gece milyonlartın sokağa dökülüp uçakların, tankların önüne bu millet çıktı. Bunu düşünemediler.

Bulgaristan'da bunların finansörü Türkiye'ye teslim edildi. Onu da kovalıyoruz. Er veya geç ABD'de bir tercih yapacak. Ya Türkiye ya FETÖ. Bu haini, bu şarlatanı ABD artık saklamayacak, gönderecektir.

Onların kardeşlerinin, mücadele arkadaşlarının onlara nasıl bedel ödeteceğini düşünemediler. Ve onlar da mühürlendiler. Bütün hesap makineleri kilitlendiler. Namlulalrın üzerine cesaretle gideceklerini sanmamışlar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr