Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için Twitter hesabı üzerinden dediği ve geçen hafta gazetesinde yazdığı makalede Erdoğan'ı 'diktatör' diye tanımladığı öne sürülen yazar Ebru Umar, polise gelen talimatla dün Kuşadası'nda gözaltına alındı. Umar, geceyi Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nde geçirdi. Polisin gözaltı işlemi için gelişi ve hastaneye götürülüşünü Twitter hesabından duyuran Ebru Umar, bugün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan Ebru Umar, tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Ebru Umar, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından, adli kontrol şartıyla, yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

ÇİFTE VATANDAŞ

Babası Hollandalı annesi Türk olan, Türkiye ve Hollanda çifte vatandaşlığı bulunan Ebru Umar için meslektaşları seferber oldu. Gözaltına alınmasının uluslararası haber ajanslarında da duyurulmasının ardından Hollanda Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Umar ile sürekli irtibat halinde olduklarını açıkladı. Hollanda'nın İzmir Fahri Konsolosluğu da Umar'ı savunması için CHP Kuşadası İlçe Başkanı avukat Nail Özazman'ı görevlendirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr