16 Mart 2014 tarihinde, dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’a, Gündoğdu Meydanı’ndaki miting alanından ayrılırken, evinin balkonundan el hareketiyle işaret yapıp hakaret içeren sözler söylediği öne sürülen Filiz A.’nın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. İzmir 41’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ve Erdoğan’ın mağdur sıfatıyla yer aldığı davanın 6’cı duruşmasına, tutuksuz yargılanan 2 çocuk annesi ekonomist Filiz A., avukatı Anıl Güler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Sema Cansu Bozkurt Sütçü katıldı.

Sanık Filiz A., eski savunmalarını tekrarladığını, bu olayda kendisinin herhangi bir suçunun olmadığını belirtip, "Ben suçsuzum. Suç işlemedim" dedi.

Erdoğan’ın avukatı Sema Cansu Bozkurt Sütçü ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Hakim Kemal Oruç, dosyada bulunan CD’lerin bilirkişi tarafından incelendiğini ve sanığın el hareketini yapan bir görüntünün olmadığını, dinlenen tanıkların ve tutanak tutan polislerin ifadelerine göre sanığın suçu işlediğinin sabit olduğunu belirtip, önce 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim Oruç, ’mağdurun’ kamu görevlisi olduğundan cezayı iki katına çıkarıp 1 yıl hapse, ardından duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alıp 11 ay 20 gün hapse çevirdi. Sanığın 2011 yılında yargılandığı bir davada aldığı cezası nedeniyle sabıkasının bulunduğunu, mahkemece bir daha suç işlemeyeceğine kanaat oluşmadığını belirten hakim, cezayı ertelemedi. Hakim ayrıca sanığı mağdurun avukatına 1800 lira vekalet ücreti ödemesine karar verdi.

Sanık avukatı Anıl Gürel, kararı temyiz edeceğini belirtti. 

Kaynak: HABER7.COM