Erdoğan’ın Türkiye ve diğer ülkelerdeki birçok kişiyi kızdırdığını ifade eden Eurasia Group’un kurucusu ve başkanı Bremmer, Ankara’nın kasım ayında Rus uçağının düşürülmesinin sonuçlarına katlanmaya devam edeceğini belirtti.

Avrupalı liderlerin, sığınmacı anlaşmasıyla ilgili olarak Erdoğan’a güvenmediğini iddia eden Bremmer, “Türkiye hükümeti ve Avrupalı liderler sığınmacı krizini daha iyi yönetebilmek için bir anlaşmaya varmaya çalışıyor. Ancak bu anlaşmadan Avrupa’nın istediği gibi bir sonuç çıkması pek mümkün değil ve Erdoğan çok yakında daha da yalnızlaşabilir” diye konuştu.

'WASHINGTON ANKARA'YA KIZGIN'

Türkiye’nin NATO’daki müttefiklerinin de Erdoğan’ın politikalarından memnun olmadığının altını çizen Bremmer, “Washington, Ankara’nın IŞİD yerine Suriye’deki Kürtleri bombalaması konusunda kızgın” dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve bazı AKP üyelerinin bir araya gediğini hatırlatan Bremmer, bu toplantıda Erdoğan’ın yetkilerinin kısıtlanması hususunda görüşüldüğü yönünde iddialar olduğunu da aktardı.

“Erdoğan’ın tarihi, istediğini elde etmek için zorbalığa devam edeceğini gösteriyor. Bunu yaparken de hem ülkesinde hem de dışarıda daha fazla kişiyi öfkelendirmeye devam edecek” diyen ABD’li siyaset bilimci, Cumhurbaşkanı’nın yeni anayasa konusundaki çabalarının ise başarılı olmasının olası gözükmediğini ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr