Cumhurbaşkanı Erdoğan Yüksek Yargı Birliği Kongre yemeğinde konuşutu. AKP'nin olağanüstü kongre kararına ilişkin açıklama yapması beklenen Erdoğan bu konuda konuşmadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün MYK toplantısının ardından veda konuşması yaparak, kongrede aday olmayacağını açıkladı. Davutoğlu2nun açıklamalarının ardından gözler Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyordu. Erdoğna, Yüksek Yargı Birliği kongre yemeğinde yaptığı konuşmada bu konuya yer vermedi. Konuşmasında Suriye'ye ilişkin açıklama yapan Erdoğan "Türkiye olarak denizlerden topladığımız mülteci sayısı 110 bini buldu. Buna rağmen adaleti sağlaması gereken küresel adalet kurumları büyük bir atalet içinde. Bu yüzden biz, dünya 5'den büyük diyoruz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Teknolojik alandaki gelişmelere rağmen dünyamız daha huzurlu bir yer haline dönüşmedi, dönüşemedi.

İşte yanıbaşımzıdaki Suriye'de insanlar her gün katladiliyor. Rejimin ve destekçilerinin saldırıları neticesinde 600 bin insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan çocuklarıyla beraber mülteci haline geldi.

Türkiye olarak denizlerden topladığımız mülteci sayısı 110 bini buldu. Buna rağmen adaleti sağlaması gereken küresel adalet kurumları büyük bir atalet içinde. Bu yüzden biz, dünya 5'den büyük diyoruz.

Sizlerin dikkatini bir kavrama özellikle dikkat çekmek istiyorum. Bu kavram 'adalet dairesidir'. Öteki unsurlar dönüp dolaşıp merkezdeki adalete gelmek zorundadır. Adalet kavramı da kadim devlet anlayışımızın merkezindedir.

Ancak adaletsizlikleri ortadan kaldırmaya çalışmalarımızda maalesef önümüze hep engeller çıkartıldı. Bölücü terör örgütü bölgelerimizde alt yapı yatırımlarımızı sabote etmek için her fırsatı kullandı. Bir başka çete de özellikle yargı içine yerleştirdiği elemanlarıyla kendi devletine saldırdı. Türkiye bu çeteyle mücadelesini kararlı bir şekilde yürütüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr