Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine yaptığı konuşmada " O camiadan arkadaşlarınız olabilir. İfşa edin." demişti.

Erdoğan'ın talimatına 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Sabri Eyigün ve Genel Sekreteri Mustafa Tuna'nın tutuklandığı Dicle Üniversitesinden karşılık geldi.

Dicle Üniversitesi'nde 'Rektörlük Değerlendirme Komisyonu Teşkili' adı altında ihbar sistemi kuruldu.

Üniversitenin resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, sistemin OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere dayanılarak kurulduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"ÇALIŞMALAR GİZLİLİK İÇİNDE YÜRÜTÜLECEK"

"23.07.2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmündü Kararnamenin 4. Maddesinin 1. Fıkrasında belirtilen hususları, 27.07.2016 tarih ve 29783 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 4. Maddesinin 8. bendi d fıkrası kapsamında değerlendirmek üzere Rektörlüğümüzce akademik ve idari süreçlere ilişkin Değerlendirme Komisyonu teşkil edilmiştir. Bu kapsamda üniversitemiz akademik ve idari personelinin aşağıda verilen elektronik posta adreslerine teşkil edilen komisyon tarafından değerlendirilmek üzere; şikayet, mağduriyet, öneri ve taleplerini göndermelerinin gerektiği mütalaa edilmektedir. Olağanüstü Hal Kapsamında yayınlanan 667 ve 668 sayılı kanun hükmünde kararnameler dahilinde yürütülecek olan süreçte, Değerlendirme Komisyonunca yapılacak çalışmalar gizlilik kuralları çerçevesinde yürütülecek olup, talep sahipleri herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklardır."

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE DÜN 64 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Dicle Üniversitesinde dün de haklarında gözaltı işlemi kararı verilen 77 kişiden 64'ü gözaltına alınmış, 13 kişinin yakalanma çalışmalarının sürdüğü açıklanmıştı. Daha önce aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan üniversitede görevli 61 kişiden, aralarında eski Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın da bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr