Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeşilay Derneği'nde açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasından başlıca başlıklar şöyle:

"Burada asıl mesele bakış açısının, zihniyetinind eğişmesidir. İmam Hatip öğrenxisiyken o zaman münazaraları Yeşilay düzenlerdi. Bende güzel anıları var. Şahesen benim dünyama böyle girdi. Yeşilay'ın farkındalığını ulusal veuluslararası bazda çok daha farklı alanlara taşıyacağız.

Şüphesiz zihniyet değişimin yaşandığıalanlarda dış politaka ve ekonomi geliyor. Ama bunu kavrayamayanlar var. Onun için biz netice diyoruz. Batı Afrika ülkelerindeydik. Yanımda işadımları ile dolaştık. Emperyalist ülkelerinin sömürdüğü ülkelerdi.Elmasları, altınları alıp götürmüşler. Bu garipler

Bizim 50-60 yıl öncesi Türkiye gibi Gine o. Fakat öyle bir coşku bir heyecanle( yüzde 85'i müslüman) büyük bir coşkuyla bize ilgi alaka gösterdiler. Arkadaşlar sorumlulığumuz bugün burayı görmemizle çok daha fazla arttı. Bizim dedelerimiz buraya şevkat kollarını açarak buraya geldiler.

Ben görevi devraldığımda İstanbul'da durum neyse orasında durum oydu.Bazı hizmetten çıkaracakları otobüsleri (40-50 kadar) bu dört ülkeye yedek parçaları ile göndereceğiz. Şimdi biz tabi oraları görmeyince oraların öyle olduğunu anlayamadık. Sorumluluğumuz çok büyük, Türkiye bunun altından kalkacak. İlk üç ülkeden biriyiz yardım eden bakımından. Fakat milli gelire oranla değerlendirdiğimiz zaman Türkiye birinci sırada. Sadece beş senede Suriyeli mültecilere yardım ettğimiz oran 10 milyar dolar.Belediye yardımları hariç. Veren el alan elden hayırlıdır. Biz böyle bakıyoruz. Batı 3 milyar Avro bize söz vereli 4 ay oldu. Hala verecekler. Verseniz de vermeseniz de mültecileri kapımız açık biraz da vizcdan dedik AB'ye.

Suriye'nin kuzeyine şehir kuralım.Ve bu şehirde uluslararası olarak kuralım Yerel mimari ile. Suriye'de çıkanları ve Türkiye'deki iskan edebiliriz. Bunu sayın Obama ile konuştuk. Mesele karar verici olmak. İş kapıya dayanınca feryat başlıyor.

 Fildişi Sahili bizden cami istiyor. Fildişi Üniversitesi'nin yanında. Gana'da STK'nin ve Diyanet'nin yardımıyla cami yaptık. 100 yıllık Afrika hasretinin bitirmeye yönelik çalışmalarda ulunduk.
Afrikada zenci kardeşlerimizden "Ben Türkiyeliyim" diyenler oldu. THY bugün en çok tercih edilen havayolu olarak Afrika'ya sefer yapıyor. Bu noktaya geldik. Yatırım ve ortaklık adımlarını bir üst seviyeye attığımızı düşünüyoruz. Hayatlarını binalarda geçiren parti başkanları bizi anlayamıyorlar. Ankara'nın bağımsız dış politikasından rahatsız oluyorlar.

Türkiye'nin ekseni kayıyor demeyi dış politikayı yorumlamak sayıyor. Türkiye dış politakda,ekonomi ve siyasetteki başarıları kifayetsizce leştirmek, engellemektir.

2 yıl önce alkol düzenlemesinde koparılan yaygarayı hatırlıyorsunuz. Günlerce yerden yere vurudular.Hatta Ana muhalefet partisi iptal için AYM'ye başvurmuştu.

Bunlar insanımızı sevmiyor. Rahatsızlığından, hastalığından kendilerinde yer bulmaya çalışıyorlar.Niçin bir siyasetçi alkol satışının kısıtlanmasından rahatsızlık duyuyor? Evlatlarımızı zararlı alışkanlıklarından korunmasını nasıl özel yaşama müdahale olabilir?Anayasa'nın gereği yapılmaya devam edilecek. Yıllarca milletin ve memleketin faydasına dikili ağacı olmayanlar zararlı alışkanlıkları ve sosyal medya

Çağdaşlaşmayı tek tip hayat tarzına sahip olmakla özdeş hale getirmeye çalışıyorlar. Aileler sağlığa faydalıd iye çocuklara birayı sevdirmeye çalıştışar. Atatürk Orman Çiftiliği'nde elinde bira şişelerinin olduğu fotoğraflar var.

Toplumu zorla dönüştürmenin bir aracı olarak kullanmaya çalışımıştır. Antalya'da alkolü sevdirmeye çalıştırışlan etkinlikler yapıldı. Sömürgecilerinde benzer çalışmalarda bulunuldu Afrika'da.

Parçalanmış aileller, yerlerinden sömürülmüş  beyaz adamlarlın utanç vesikalarıdır.Biz siyaha sarılırken içimizden acaba ned erler demiyotux, Allah için seviyoruz. Onun için mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bu mücadeleye devam etmeliyiz. Bağımlılıkta mücadelede bir ve beraber olmalıyız. Çocukların tütüne, alkole ve teknolojiye bağımlı olmaması için ailelerin dikkat etmeleri gerekir.

Dağa gidenlerin uyuşturucu verilerek götürüldüğünü belirtmek isterim.MEB,Sağlık Bakanlığı'mız ve Emniyet'in yürüttüğü ortak faaliyetleri destekliyorum." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr