Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak için gittiği Washington’da, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’i ve Başkanı Barack Obama’nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk ile görüştü.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın’ın yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland da hazır bulundu.

PYD’DEN PLAKET ALDIĞI İÇİN ÇOK SERT ELEŞTİRDİĞİ AMERİKALI DİPLOMAT İLE WASHİNGTON’DA BİZZAT GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Barack Obama’nın özel temsilcisi Brett McGurk, Şubat ayında Kobani’yi resmen ziyaret etmiş, Türkiye’nin “terörist” ilan ettiği PYD ile resmi görüşmeler yapmış, eski PKK’liden de plaket almıştı.

McGurk’un Kobani ziyaretine en sert tepkiyi Erdoğan göstermiş, şöyle demişti; “Sayın Obama’nın yanında da adı geçen bir ulusal güvenlik temsilcisi. Tam Cenevre’deki görüşmeler sırasında kalkıyor, Kobani’ye gidiyor. Kobani’de sözde bir generalden plaket alıyor. Biz nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani’deki teröristler mi?”



Erdoğan, Washington temaslarında, çok eleştirdiği bu diplomat ile bizzat, yüzyüze görüştü. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Erdoğan’la yaptığı görüşmeye, yanında McGurk ile birlikte gitti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr