Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Cerablus şehrinde IŞİD'e karşı düzenlenen Fırat kalkanı operasyonuna değinerek, "Cerablus ne oldular. Karkarmış’a havan toplarıyla saldırdılar. Sabır sabır, sabır… Gereği yapılacak dedik, işte şimdi Cerablus boşaltıldı, sahipleri yerleşmeye başladı. Cerablus’a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. ÖSO’ya her türlü desteği verdik, onlar da gerekli operasyonu yaptılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ operasyonları hakkında da, "Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum. Eğer Pensilvanya’daki bu şarlatanın peşinden gidenler varsa, artık buradan kopun. Bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa, bunları savcılıklara, karakollara bildirin, gereğini yapalım. Bunlarla birlikte yürümeyeceğiz. Çünkü bunlar ihanet ettiler." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD saldırısında 54 vatandaşın yaşamını yitirdiği Gaziantep'te taziye ziyaretine gitti. 

Gaziantep Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ilgili yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmasından satırbaşları şöyle:

"AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR"

Bugün Gaziantep’e bir taziye ziyareti için geldim. Gaziantep terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacı olarak kullanıp bir kına gecesinde adeta kan akıttı, canları aldı. Bu saldırıda 34’ü çocuk, 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. 44’ü çocuk 94 vatandaşımız yaralandı. Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönene bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır.

"İDAM KARARI ÖNÜME GELİRSE..."

Bu konuda düşüncemi hep söyledim. Milletim idam istiyor değil mi, bunun kararını verecek merci TBMM’dir, çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi kendilerine ilettim, bugün yine iletiyorum. Bunu müzakere etmeliler ve karar önüme gelmeli ve ben bu kararı onaylarım.

Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54, öbür tarafta 16, bu tür eylemlerde bunca insanımız öldürülecek, öldürenler elini kolunu sallayarak gezecekler veya elini kolunu sallayarak gezecekler. Dünyanın birçok ülkesinde hala idam cezası vardır.

Türkiye terörün hiçbirine teslim olmamıştır, olmayacaktır. Kına töreninde kan akıtanlar Gazianteplilere baş eğdirebileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Gaziantep burada, peki siz neredesiniz?

20 Ağustos saldırısını yapanlar ve yaptıranlar da acıları istismar etmek isteyenler de sizlerden hak ettikleri dersi aldılar. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi, bu milleti dize getirebileceklerini sananlar, yarın kendiler ellerinde patlayacak bombanın pimini çektiklerinin farkındalar.

"CERABLUS'A DÖNMEK İSTEYENLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Cerablus ne oldular. Karkarmış’a havan toplarıyla saldırdılar. Sabır sabır, sabır… Gereği yapılacak dedik, işte şimdi Cerablus boşaltıldı, sahipleri yerleşmeye başladı. Cerablus’a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. ÖSO’ya her türlü desteği verdik, onlar da gerekli operasyonu yaptılar.

Can verdiniz, kan verdiniz, 241 şehit verdik… Ama durmadınız. İşte o köprü ne oldu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Bu millet zaten gazidir. İşte burası Gaziantep, Şehitkamil, Şahinbey…

2012’nin bir 20 Ağustos’unda PKK Gaziantep’e bombalı araçla saldırmış 10 vatandaşımızı şehit etmişti. 8 gün önce DAİŞ canlı bombayla saldırdır, Gaziantep boyun eğdi mi? Burada nerede olurlarsa olsunlar, onların da inlerine gireceğiz. Onlar da neredeyseler çıkartacağız.

15 Temmuz’da FETÖ denilen ihanet şebekesi, devletten gasp ettiği tanklarla, uçaklarla, silahlarla Gazianteplilere de saldırdı. Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum. Eğer Pensilvanya’daki bu şarlatanın peşinden gidenler varsa, artık buradan kopun. Bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa, bunları savcılıklara, karakollara bildirin, gereğini yapalım. Bunlarla birlikte yürümeyeceğiz. Çünkü bunlar ihanet ettiler.

Gaziantep’in adeta ikiz kardeşi olan Halep 5 yıldır yedi düvelin saldırısı altında. Antepli, gazilik unvanını her seferinde anasının ak sütü gibi helal ettiriyor.

Teröristler daha düne kadar Karkamış’ı taciz ediyorlardı, işte şimdi ordumuz onları kovalıyor. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu devlet, hiçbir şehidinin, gazisinin kanını yerde bırakmamıştır, bırakmayacaktır. Herkes müsterih olsun. Devletimiz tüm imkanlarıyla şehitlerimizin de, gazilerimizin de yanındadır. Madden, manen görevimizi yerine getireceğiz. Dökülen her damla kanın hesabını soracağız.

Biz terör örgütlerinin isimleri farklı da olsa, aynı amaca hizmet eden benzer yöntem kullandıklarını biliyoruz. Cizre’de 11 polisimizin kanını döken PKK ile, burada 54 vatandaşımızı şehit eden DAİŞ arasında ne farkı var. 15 Temmuz’da 241 vatandaşımızı şehit eden FETÖ ile DAİŞ’in ne farkı var? Eskiden ASALA vardı. Bunların diğerilerinden bir farkı yok.

Evvelsi gün Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışını yaptık. Daha ne köprüler açarız biz bu milletle. Avrasya Tüneli’nin açılışını da yapacağız. 15 yıl önceki Gaziantep’i düşünün neydi, ne oldu. Daha da güzel olacak. Bambaşka bir Gaziantep. İftihar ediyorum. 15 Temmuz Şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldikçe, omuzlarımdaki yükün katbekat arttığını hissediyorum.

Silahlı kuvvetlerimizin içindeki bu azınlık grup temizlenecek, polisimizin içindekiler temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecek, ya biz bulup çıkaracağız. Kanser hücresi gibi kazıyacağız, çıkaracağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız.

Tüm dünyayla konuşuyoruz. Ya o, ya biz.

Her gecenin sabahı olduğu gibi bu terör örgütlerinin tamamının da biteceği günler yakındır. Bu millet güçlüdür, bu devlet güçlüdür.

Bu millet parmak ile sayılamayacağı gibi, kırmak ile de tükenmez. İnancı, davası, vatanı, bayrağı, ezanı uğrunda ölmek bu millet için şereflerin en büyüğüdür. Bu millet bir ölürse, bin dirilen bir millettir.

Bakıyorsunuz güya birbirlerine karşı gibi gözüken terör örgütleri sadece masum insanların kanını döküyor. Bölgeye gelen güçler de masum kanı dökmek dışında başka bir iş yapmıyor. Türk milletine ihanetini anlatan örgütlere isim bulmaktan alfabede bile harf kalmadı. Bırakın maskeleri, biz hepsinin ardından aynı surat olduğunu biliyoruz.

Diyorum ki, zalimler için yaşasın cehennem. Türk milleti olarak biz 1000 yıldır kesintisiz yaşadığımız bu coğrafyada her türlü zorluğa alışkınız. Gelin bir an önce ülkemizi de, bölgemizi de, dünyayı da terör belasından kurtaralım.

Biz üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Terör örgütlerine müsamahamız yoktur. Bölücü terör örgütüne karşı operasyonlarımız devam edecektir. DAİŞ’in Irak ve Suriye’den temizlenmesi için her türlü katkıyı vereceğiz. Diğer bölgelerde de sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. 15 Temmuz’da FETÖ’ye yol vermeyen bu milletin diğer terör örgütleriyle mücadelesinde kararlılığı da gücü de artmıştır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr