Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Forumu'nda konuştu. Erdoğan, "Uluslararası toplum olarak tespit edilen hedeflere ulaşmaktan hala çok uzağız. Radikal akımlarla ve terörle mücadelede bizden beklenen ortak tavrı sergileyemedik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Bugün 140’ı aşkın ülke bu ittifaka destek veriyor. Medeniyetler İttifakı olarak BM platformunun en önemli girişimlerinden biri haline geldi. Ailemize en son katılan üyemiz Kırgızistan'a teşekkür ederi. Uluslararası toplum olarak tespit edilen hedeflere ulaşmaktan hala çok uzağız. Radikal akımlarla ve terörle mücadelede bizden beklenen ortak tavrı sergileyemedik.

- DAİŞ’in İslamla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Mezhepçiliğe karşı ortak mücadeleyi veremezsek terörle mücadele edemeyiz.

- Terör  bizatihi insanın kendisine düşmandır. İnsanlık olarak karşı karşıya bulunduğumuz bu tehdit hepimize yöneliktir. Hiç bir medeniyet bu tehdidin dışında değildir.  Terör örgütleri medeniyetler ittifakı ile kurmaya çalıştığımız ortak idealin en büyük hasmıdır. Bu tehdit ortak mücadele ile aşılabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr