Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştüğü belirtildi. Görüşmede IŞİD ile mücadele hususunda ileriki aşamaların nasıl olacağının ele alındığı belirtildi. 

ABD Başkanı Obama'nın, Türkiye-Suriye sınır bölgesini IŞİD'den temizleyen Özgür Suriye Ordusu'na sağlanan destek başta olmak üzere Türkiye'nin bu mücadeleye yaptığı katkıları takdirle karşıladıklarını belirtildiği ifade edildi.   IŞİD'e yönelik baskıların devam ettirilmesi gerektiğinin vurgulandığı görüşmede Obama'nın, Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyona katılımının uygun seviyede ve biçimde katılımı konusunda Türkiye ve Irak arasında devam eden diyalog sürecini memnuniyetle karşıladığı belirtildi.
Görüşmede Erdoğan ve Obama'nın başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgede IŞİD'e karşı mücadele konusunda kararlılıkları vurgulandı.    Görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın, Kuzey Irak'ta PKK'nin barınmasına müsaade edilmemesi gerektiği hususunda da mutabık kalındığı belirtildi.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr