Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de STK toplantısında konuştu. Konuşmasından başlıklar şöyle:

"15 Temmuz'da 241 şehit verdik fakat vatanımız kurtuldu. Güç silahlarda değil.

"Normal zamanlarda yapamayacağımız pek çok şeyi yapabilme gücüne sahip olduk."

Onların tankları varsa benim de imanım var dedi halkımız.Netice çok çok hayırlı oldu.Normal zamanlarda yapamayacağımız pek çok şeyi yapabilme gücüne sahip olduk.

Unutmayın hesapların üzerinde hesap vardır o da Allah'ın hesabıdır. Bunun için milleitmle ne kadar iftihar etsem azdır. Hükümetimizin kararlı duruşu sayesinde bertaraf ettik. Gittiğim her evde yeni yeni destansı hikayeler oluyor. Bazıları o tankın altına nasıl kendini attığını sorduğumuzda, "Ben atmazsam, başkası atmazsa o tanklar nasıl durur

Gülen'in iadesi

O gece Türk milleti tüm dünyada şiddetle, silahla güç devşirmeye çalışanlara ders verdi. Pensilvanya'da yaşayanı ABD'ye anlatamadık. Şu ana kadarc 85 koli dosya gönderdik. Hala tutuklamak için yeterli değil diyorlar, ne yazık ki burada saklıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu şahsın iadesşni veya tutuklanmasını kendilerinde  istedik.Aslında bunu tutuklanması gerekir, medyayla ropörtaj yapmamasını sağlamaları gerekti.

Bu durum er ya da geç ilişkileirmizi bozacak.Gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.Kusura bakmayın ne yaparsanız yapın bir kulağımızdan girer öbür kulağımızdan çıkar. FETÖ bağlantılı kuruluşlarının çabalarına engel olmanızı bekliyorum. Dik duracağız. Yapmanız gereken her yerde doğruyu anlatmanız. Yalan yanlış şeyleri anlatmaya gerek yok olanlar anlatsanız yeter.

Bir terör eylemi olduğu konusunda ABD kamuoyunu ikna etmemiz gerek. "

"Cerablus'ta DAEŞ'i temizledik "

Hepinize 15 Temmuz sonrası verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. Türkiye akrebin kıskacında, zorlu sınamalarla karşı karşıyadır. Gaziantep saldırısından sonra ılımlı muhaliflerle Cerablus'a gireceğiz dedik. Ne oldu DEAŞ'ı oradan attık. "

Hani sınır IŞİD'den temizlenmişti! Kilis'e çifte roket: 8 yaralı

Koalisyon güçlerinin desteği yeterli değil.Öyle veya böyle bu işi başaracağız bunu başarma noktasında Türkiye ile ABD'nin ilişkisi önemli. 65 ülkeden oluşan koalisyon güçleri bir DEAŞ'ı bitiremeyeceğiz. Olur mu öyle şey?

Siz kalkar da bir başka terör örgütleri ile pazarlığa girerseniz DEAŞ'ı bitiremezsiniz. Çünkü onlarda terör örgütü. Terörisyin iyisi kötüsü olur mu? El Nusra'da DEAŞ'a karşı savaşıyor ona karşı kötü teörist diyorsunuz.

Kobane'ye uçak indirdiler. Sordum Biden'a haberim yok dedi. Ama benim haberim var dedim.

Başkanlık seçimlerinden ötürü çok fazla dikkat gösterilmediğini biliyoruz.

( STK'lere) Ben size güveniyorum. Bir şeyi unutmayın bir olacağız,diri, kardeş olacağız."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr