İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13. İslam Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi'nde devam ediyor. 56 ülkeden temsilcinin katıldığı zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili ilişkilerde gerginliğin devam ettiği Mısır için, "Geçmiş dönem başkanlığındaki çabalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Mısırlı bakan görevi devredip, salonu terk etti 

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Mısırlı bakan görevini devrederek toplantıdan ayrıldı ve ülkesine döndü. 

Erdoğan çıkıştı: Kadınlarla ilgili sorunları biz mi konuşacağız? - VİDEO

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Bismillahirrahmanirrahim. Sizleri en kalbi duygularımla saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Esselamu Aleyküm ve Rahmatullahi ve Berekatuhu. Türkiye'ye ve İstanbul'umuza hoş geldiniz.

- Öncelikle 12. İİT dönem başkanı Mısır'a çabaları için teşekkür ediyorum. Zirve toplantımızın temasını oluşturan adalet ve barış kavramlarının içini doldurmakta acele etmeliyiz. Dünyanın dört bir yanından mağdurların, mazlumların çığlıkları yükseliyor. Maalesef bu çığlıkların ve görüntülerin kahir ekseriyeti Müslümanlara aittir. İslam dünyası yüzünü İstanbul’a dönerek, buradan çıkacak güzel haberlere kulak verdiğini görüyorum, buna inanıyorum.

- Müslümanlar olarak, üstesinden gelmemiz gereken sorunların başında mezhepçilik, ırkçılık fitnesi geliyor. Benim dinim Sünnilik de değildir, Şiilik de değildir. Benim dinim İslam’dır. Ben tıpkı 1 milyar 700 milyon kardeşim gibi sadece Müslümanım. Diğer tüm farklılıklar bu inancımın gerisindedir.

- Şayet biz Müslümanlar olarak peygamber efendimizin veda hutbesinde ifade ettiği Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Bir kardeşin kardeşe kanı da malı da helal olmaz anlayışını benimsemezsek yaşanan acılar asla dinmez.

ERDOĞAN KONUŞURKEN UYUDULAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13. İslam Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşması sırasında, Uganda Başkan Yardımcısı Edward Ssekandi'nin uyuduğu görüldü. Başkan Yardımcısı uyurken, hemen arkasında bulunan Dışişleri Bakanı Sam Kahamba Kutesa'nın da uykulu halleri dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr