Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'nın Kazan ilçesinde halka seslendi. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında "Şehitler tepesi boş değil diyoruz ya! Bunlar hala rahmetli Menderes’i ipe gönderdiler, milyonlar Menderes idam edildiğinde meydanlara dökülmedi. Bu Türkiye aynı Türkiye değil. Hiç endişeniz olmasın biz dikleşmeyeceğiz dik duracağız. Hep beraber yürüyüceğiz. Biz meydanlara çağırdık. Ben Marmaris’ten çıktığımda İstanbul’a gidene kadar milyonlar havalimanını doldurmuştu. Ben milletimin arasında eşimle torunlarımla karıştığımda üzerimizden F-16’lar alçakça alçak uçuş yapıyordu" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları

İnlerine gireceğiz dedik ve girdik. Şimdi kaçacak delik arıyorlar. Bu dünyada biz ebedi alemde de Rabbim onlara soracaktır.

Biz bu yola çıktığımız günden itibaren ülkemizin nereden nereye geldiği malumunuzdur. Bizimle içeride ve dışarıda uğraştılar. Yeri geldi içinde olduğumuz partimizi kapatmaya çalıştılar. Yeri geldi 17 ve 25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalıştılar.

Ama bir şeyi hesap edemediler. Bu millet ayağa kalkarsa ne olur bilemediler. Bunlar zannettiler ki  F-16’lar F-16’larla tanklar tanklarla, silahlar silahlarla durdurulur. Peki bu asil millet bunların karşısında kendisini ortaya koyarsa ne olur hesaplayamadılar. Bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur hesap edemediler.

BU TÜRKİYE AYNI TÜRKİYE DEĞİL

Şehitler tepesi boş değil diyoruz ya! Bunlar hala rahmetli Menderes’i ipe gönderdiler, milyonlar Menderes idam edildiğinde meydanlara dökülmedi. Bu Türkiye aynı Türkiye değil.

Hiç endişeniz olmasın biz dikleşmeyeceğiz dik duracağız. Hep beraber yürüyüceğiz. Biz meydanlara çağırdık. Ben Marmaris’ten çıktığımda İstanbul’a gidene kadar milyonlar havalimanını doldurmuştu. Ben milletimin arasında eşimle torunlarımla karıştığımda üzerimizden F-16’lar alçakça alçak uçuş yapıyordu.

Ses hızını aşarak halkımız korkutmaya çalıştı ama halkım endişe etmedi. Aynı şeyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapmadılar mı? TBMM ikinci gazi meclis oldu neden? Meclis Başkanımız ve Milletvekillerimiz oradaydı. Çünkü biz durmak yok yola devam dedik.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr