UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün İspanya'da oynanan Atletico Madrid-PSV Eindhoven maçı öncesinde bir grup Hollandalı taraftarın dilenci kadınlara yönelik sergiledikleri tavırlar tüm dünyanın tepkisini çekerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu olayı dile getirdi. 

Erdoğan, Madrid'in Mayor meydanında yaşanan olay için, "İspanya'da bir meydanda maça gelen taraftarlar oradaki mültecileri afedersiniz meydanda oynatıyorlar. Şınav çektiriyor bozuk para atıyor. Bunlar eskiden çok çirkin bazı şeyler olur ondan sonra da para atarlar. Aynısını Batılı yapıyor. Batı'nın birçoğunun karakterinde bu vardır" dedi.

TFF'DEN JET KINAMA!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarından sonra Türkiye Futbol Federasyon (TFF) resmi sitesinden bir açıklama yayımlayarak Hollandalı taraftarları kınadı.
"Kınama" başlıklı verilen açıklama şu şekilde:
"UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Atletico Madrid-PSV Eindhoven müsabakası öncesi, kendini bilmez bazı taraftarların Madrid'de muhtaç insanlara karşı sergiledikleri insanlık dışı davranışları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyu nezdinde lanetlenen bu davranışları sergileyen taraftarlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mazlum ve yardıma muhtaç insanlara karşı gösterdiği şefkatli duruşunun örnek olmasını dileriz. "

İspanya'da unutulmayacak utanç: Dilencilere para attılar, şınav çektirdiler

İspanya'da yaşanan utanç görüntülerine tepki!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr