Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden laiklikle ilgili sözlerinden sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş geri adım attı.

Kahraman'a destek vermeyen Erdoğan: Devlet, tüm inanç gruplarına eşit mesafededir

TBMM Başkanı'nın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine ile ilgili açıklama yapan Kurtulmuş "Bizim çalışmalarımızın içinde laiklikle ilgili bir konu gündeme gelmemiştir. Meclis Başkanımız kendi görüşünü ifade etmiştir." dedi.

Önceki gün Habertürk canlı yayınında Balçiçek İlter'e konuk olan Numan Kurtulmuş, İsmail Kahraman'ın sözleri için "Önemli bir tartışmanın gündeme gelmesine vesile olmuştur. Ümit ederim ki faydalı olur. Ama Ak Parti olarak hazırladığımız metinde böyle bir konu yer almıyor. İsmail Kahraman Bey son derece tecrübeli ve ne söylediğini bilen biridir. Böyle bir amaçla söylediğini sanmıyorum. Ama AK Parti ve Sayın Meclis Başkanı bu konuyu tartışmasa da, anayasa değişikliğinin tartışıldığı bir ortamda böyle bir konunun tartışılmasından daha doğal bri durum da olamaz" demişti.

KURTULMUŞ DAHA ÖNCE DE GERİ ATIM ATMIŞTI

Erdoğan Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem gül kararı sonrası "Bu kararı tanımıyorum ve uymuyorum" demişti. Erdoğan'ın sözleri sorulması üzerine hükümet sözcüsü Kurtulmuş "Cumhurbaşkanının kendi görüşleridir" açıklamasını yapmıştı.

Kurtulmuş'un bu sözlerine Erdoğan'ın danışmanı Bülent Gedikli “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, halkın oylarıyla seçilmiştir, kamu vicdanını temsil eder. Bu açıklama şahsını bağlar diyemezsiniz” açıklaması yapmıştı.

Saray'ın sert eleştrileri karşısında geri adım atan Kurtulmuş "AYM keşke esasa ilişkin hiç yorum yapmasaydı. AYM sınırlarının dışında hareket etmiştir." demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr