Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Huzurun, istikrarın olmadığı yere kimse gelmez" dedi.

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Bu PKK yanlıları ikide bir diyorlar ki 'barış, barış, barış.' Lafla barış olur mu? Elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu? Biz inşa ediyoruz. Biz ihya ediyoruz. Biz, Diyarbakır Belediyesinin önünde hüngür hüngür ağlayan, çocukları dağa kaçırılmış anaları unutmuyoruz. Onlara barış diyenler nasıl baktılar, haince baktılar. Ama biz şefkatle baktık, merhametle baktık. Barışın fedaileri biziz, özgürlüklerin fedaisi biziz ve bundan sonra da böyle olacak.

Bugün de Diyarbakır’ı geliştirmenin, Diyarbakır'ın kalkındırmanın peşindeyiz. Biz sizi gizli saklı değil, alenen sevdik. Biz Diyarbakır’ı sevdik, seviyoruz. Her şeyinle başım üstüne Diyarbakır. Ne terör örgütünün çapulcuları, ne de başka müsibetler size dokunamaz. Sizin hakkınıza, hukukunuza el atmaya çalışanlar karşısında beni ve arkadaşlarımı bulur.

Türkiye nasıl İstanbul'suz, İzmir'siz, Trabzon'suz, Antalya'sız, Erzurum'suz olamazsa asla Diyarbakır'sız da olamaz. Çünkü Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür. El uzatılmasına asla izin vermeyiz. Rabbim kaderimizi bu coğrafyada birlikte yazmış, bizim geçmişiz gibi geleceğimiz de ortak. 16 Nisan ülkemiz için de Diyarbakır için de yeni bir dönemin müjdecisi olacak.

Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri. Huzurun, istikrarın olmadığı yere kimse gelmez. Yatırım olmayan yerde istihdam olmaz.

Parasını verenin dilediği gibi kullandığı bu terör örgütünden ülkemizi, Kürt kardeşlerimizi kurtarmakta kararlıyız. Bedeli ne olursa olsun, Kürt kardeşlerimizi bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaya söz veriyoruz. Devletimiz askeri, polisi, korucusuyla, tüm kamu görevlileriyle sizlerin yanındayız. FETÖ’nün hainlerini de devletten temizledik, temizliyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr