Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'de konuştu. Konuşmasından başlıklar şöyle:

Erdoğan,"Hükümet ihalelerde TL kullanma kararı aldı. Bunlar ekonomiden, siyasetteb, matematikten anlamıyorlar. Bu tuzağı çevirmemiz lazım. Ekonomi toplantısı yaptık. Dedik ki ne olursa olsun faiz oranlarının düşürülmesi gerekiyor. Yatırımcının öününü kesmeyelim. Yatırımcı sıkışıyor. Bu şekilde ülke ayağa kalkar mı? Çöker, bitirirsiniz.

Türklerin her türlü ihanete daima hazırlıklı olduğunu bilmeliler. Son 3-4 yıldır hüsrana uğramaktan kaçınmıyotlar. Bir ülkeyi ayakta tutan asıl gücü insandır. Ekonomi tahsili gördük. Enek, sermaye insanın türevidir. İnsan varsa yatırım ve tüketim var. İnsanın temelini oluşturduğu böyle bir başarı hikayesini inşallah başaracağız. Hiçbir operasyon bu ülkeye diz çöktüremez.

Tüm milletimiz ülkesine sahip çıkma konusunda dünyaya örnek oluyor. Bu ülkeye olan inancımız daha da artıyor. 15 Temmuz darbe girşimini de milletimizin devletine sahip çıkmasıyla atlattık.

Günümüz ve geleceğimiz için o gece yaşanan ihaneti ve destansı direnişi unutmamalıyız. Tarihi tekerrür diye tanımlıyorlar. İbret alınsa tekerrür mü ederdi.

Bu konuda toplumun her kesiminden insana ihtiyacımız var. FETÖ'nün nasıl bu kadar yayıldığını bilmeliyiz. Terör örgütlerine karşı acımasız, vatandaşına karşı hoşgörülü bir devlet var. Şahıslardan kaynaklanan bazı durumları da çözeceğiz. Su uyur FETÖ'cüler uyumaz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bir yapı bu yapı. Algı operasyonlarına karşı vatandaşlarımızı uyarıyorum. İlgili tüm kurumlarımız örgüte bulaşan ve bulaşmayanı ayırt ederek kılı kırk yararak çalışıyorlar.

Bu kararlı duruşun devam edeceğini biliyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr