Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazeteci Cüneyt Arat'a 28 Aralık 2015 tarihinde Rotahaber.com sitesinde kaleme aldığı "Erdoğan'ın amacı başkanlık değil padişahlık" başlıklı yazı nedeniyle dava açtı.

Görme engelli gazeteci Cüneyt Arat, konuya ilişkin Adana Savcısı Mehmet Çömük'e konuyla ilgili ifade verdiğini hatırlattı.

ARAT, ERDOĞAN'IN AVUKATLARININ UZLAŞMA TEKLİFİNİ REDDETTİ

Davayla ilgili verdiği ifadeyi Twitter adresinden paylaşan gazeteci Cüneyt Arat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının uzlaşma tekliflerini reddederek yazdığı yazının arkasında olduğunu belirtti.

Cüneyt Arat ifadesinde "Bu yazıyı yazdığım için kesinlikle pişman değilim. Kendisiyle ve avukatlarıyla asla uzlaşmayacağım" dedi.

Arat verdiği ifadede Türkiye'de demokrasinin tamamen askıya alındığını, medyaya baskılar yapıldığını hatırlattı.

Cüneyt Arat Erdoğan tarafından aleyhine açılan davaların kendisine geri adım attıramayacağını ve yine köşesinden doğru bildiğini yazmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Cüneyt Arat, Adana Savcısı Çömük'e verdiği ifade sonrası serbest bırakıldı.

İLK KEZ BİR GÖRME ENGELLİ GAZETECİYE DAVA AÇILIYOR

Türkiye tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde bir görme engelli gazeteciye Cumhurbaşkanı tarafından hakaret davası açılıyor. Arat hakkında daha önce de Erdoğan'ın avukatları tarafından başka yazıları vesilesiyle davalar açılmıştı.

Gazeteci Cüneyt Arat, daha önce Ankara'ya ziyaretlerinde bir çok siyasiyle görüşmüş, Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan ile de temaslarda bulunmuştu.

Cüneyt Arat, Türkiye'de engelli hakları ve basın özgürlüğü ile ilgili aktivist kimliği ile de tanınıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr