İstanbul'un üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yaptı.

'GEZİ'Yİ ANMADAN YAPAMADI

Törende konuşan Erdoğan, konuşmasına Gezi Parkı Direnişi' ile başladı. "Gezi olayları başladığında 'Bu iki beton yığını ile kalır' diyorlardı. Buralara kadar geldiler, onlar onu yaparken biz 'Bunları birleştireceğiz' dedik" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

Avrupa ile Asya'yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birleştireceğiz. Bu bizim dünyaya en önemli mesajımız olacak. Boğaz'dayız, Marmara'ya açılıyoruz. Böyle bir yerde ancak büyük düşünenler, bu tür büyük projeleri gerçekleştirirler.

Böyle bir proje yok. Bu uzunlukta başka bir köprü de yok. İnşallah ağustos ayında da artık büyün viyadükleriyle tamamlanıp hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz.

ERDOĞAN 'YAPILMASI İNTRDIR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde üçüncü köprüye şiddetle karşı çıkmıştı. Konuyla ilgili olarak 1995 yılında yaptığı açıklamada, "Boğaza üçüncü köprü intihardır" diyen Erdoğan, yapılan iki köprünün trafik sorununu çözmediğini ifade ederek, ulaşımda raylı sisteme ağırlık verilmesi gerektiğini anlatmıştı.


YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Köprünün girişinde tören öncesinde alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Açılış törenini takip edecek olan basın mensupları ve köprüde çalışan görevliler polis noktalarında tek tek aranarak içeri alınıyor. Tören son tabliyenin konulduğu alanın yanında köprü üzerinde yapılacak.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr