Filipinler'in her açıklaması olay olan Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, Çin'in başkenti Pekin'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştüğü ortaya çıktı.

Filipinler merkezli ABS-CBN News sitesinin haberine göre Duterte’nin asistanı, Filipinli yetkililerin Erdoğan’la görüşme talep ettiğini söyledi. Önceki gün çıkan haberlerde Erdoğan'ın bu talebe ne yanıt verdiği henüz bilinmiyordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirmek üzere dün sabah TSİ 09:25’te Pekin’den ayrılmıştı.

Fakat Duterte’nin özel asistanı Go, saatler önce iki liderin Pekin’de bir araya geldiğini yansıtan bir fotoğraf paylaştı. Go, Erdoğan-Duterte görüşmesinin 10 dakika sürdüğünü belirtirken, konuya ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi.

İki lider Uluslararası İşbirliği için Kuşak ve Yol Forumu için Pekin’de bulunuyordu. Duterte, Çin’e geçmeden önce Hong Kong’da düzenlediği basın toplantısında Pekin’de Erdoğan’la görüşme gerçekleştireceğini ifade etmişti.

Seçim vaadi olarak ülkesindeki uyuşturucu sorununu bitireceğini söyleyen Duterte yargısız infazların önünü açmakla suçlanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr