Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Gönül zenginliğinin ne kadar önemli olduğunu son altı yılda çok iyi gördük yaşadık. Bir yerlerden yardım gelecek diye yapmadık. Tüm dünyanın sırtını çevirdiği meselede tüm Türkiye beraber oldu.

Milli geliri izden fazla olan ülkeler kapılarını kapatarak bu insanların acılarına sırtlarına çevridiler. Paralarına dahi el konulduğu görülmüştür. Bizim kurduğumuz barınma merkezinin bir tanesini kuramadı hiçbir Avrupa ülkesi. Vicdan terazilerinin bozulması, merhamet eksikliğidir.

Milletimiz tarihe bir kez daha geçmiştir. Ecdadımız yaptığını nasıl yad ediyorsa, evlatlarımızda bizimle iftihar edecektir.
Terör RAmazan günlerin de dahil yeni acılara yol açmaktan geri durmuyor. Terör tüm insanlığın ortak düşmanıdır. Ramazan ayında oruçlu insanları patlamanbir örgütün herhangi bir kutsalı olamaz. Açık bir şekilde tepki koymayanları da ben aynı kategporde değerlendiriyorum. Tarih bunları aynen bu şekilde yazacak. Camileri, kiliseler, Kuran-ı Kerim'i hedef alan terör örgütü bize ait değildir.

Suriye'nin kuzeyinde çok ciddi bir plan uygulanmaktadır. Dost görünenlerin de sinsilikleri yatmaktadır. Burada söylenenler onlar tarafından takip edilmektedir.
 
Operasyonlarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Yılmak yok. Suriye'de birbiri ile savaşıyor gözüken bu örgütler halka zarar vermekte adeta yarışıyorlar. Bazı dost ülkeler DAİŞ'e karşı savaştığı için PKK'yı desteklediğini söylüyorlar.El Nusra'da DAİŞ'e karşı savaşıyor, o zaman niye El Nusra'yı desteklemiyorsun?


Cenaze namazı kılmak üzere geniş bir heyetle ABD'de olduğumzu Muhammed Ali'ye rahmet diliyorum. Sıradan bir sporcu olarak göremedim. Attığı her yumruk mazlumlar içindi. Bu bakış açısına sahip olduğum için bunu söylüyorum. Hele hele Vietnam'daki tavrı.Muhammed Ali şampiyonluğunu kaybetme pahasına Vietnama gitmedi.  Ne yaptılar beş yıla mahkum ettiler. O bu cezaya mahkum olmasına rağmen yılmadı.

Dikleşmeden, dik durmak çok önemli. Omurgalı olmak çok önemli. Rüzgar önünde kalmış yaprak gibi sallanmanın bir anlamı yok. Müslümana bu yakışır. Allah'tan başka kimseye boyun eğmeyiz. "

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr