Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avukatlara konuştu. Erdoğan, "12 Eylül faşist darbesinin uygulamalarını hatırlatan bir dille" meydan okudu:  Terör örgütü yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil her önlemi almalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamaz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avukatlar Günü dolayısıyla Saray'da resepsiyon düzenledi. Burada yaptığı konuşmada "Biz bir ölüyoruz ama 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz. Terör örgütü yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil her önlemi almalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamaz" dedi.

"Milletimiz bu toprakları her karışına döktüğü kanla, beş vakit alnıyla damgalayarak vatan etmiştir" diyen Erdoğan, "Her kim ki vatana göz dikerse bin yıldır ödediğimiz bedellere baksın, ona göre adım atsın. Zira o adım son adımı olabilir. Bu sözüm farklı isim ve söylemlerle ülkemizin bütünlüğünü hedef alan herkesedir. Eğer buna meydan okuma deniyorsa evet Türkiye Cumhuriyeti'ne kem gözle bakan herkese milletim adına Cumhurbaşkanı sıfatıyla meydan okuyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr