Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP’li Tuğba Hezer’in Ankara’da 29 kişinin ölümüne neden olan canlı bombanın ailesine taziyeye gitmesine sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Terör örgütüne kendi arabasıyla silah taşıyan, canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden milletvekili, milletvekili değil, teröristin ta kendisidir” dedi. Erdoğan, siyasi partilere ve tüm milletvekillerine HDP’liler hakkında düzenlenen fezlekelerin gereğini yapmaları çağrısında bulundu. Erdoğan’ın 21. muhtarlar toplantısında verdiği mesajlar şöyle:

Canlı bombaya sahip çıkan milletvekili olmaz: Dünyanın hiçbir yerinde, canlı bombaya sahip çıkan bir siyasi parti, bir milletvekili, bir siyaset göremezsiniz. Bölücü örgütün sözcülüğünü yapmak dışında hiçbir işe yaramayan partiye, milletvekillerine ne bu milletin ne de bizlerin tahammül gayreti olamaz. Terör örgütüne kendi arabasıyla silah taşıyan, canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden milletvekili, milletvekili değil, teröristin ta kendisidir.

Fezlekeler karşılığını bulmalı: Fezlekeler mecliste karşılığını bulmalıdır. Parlamentonun raflarında çürümemelidir, tozlanmamalıdır. Fezlekelere karşı tüm milletvekilleri sağduyulu davranıp, gereğini yapmalıdır. Siyasi partilerimizden daha fazla hasassiyet bekliyoruz.

Çukur açanı çukura gömerek: Türkiye güçlü bir ülkedir. Çukur açanı açtığı çukura gömerek, imza atanı attığı imzanın utancına gark ederek, kem söz söyleyeni sözünün ağırlığı altında ezerek Allah’ın izni ve inayetiyle hepsinin de üstesinden geleceğiz.

 

Rusya’nın insafı

Cellatlarla kurbanlar aynı kefede: Ateşkes için varılan uzlaşma ilkesel olarak olumludur. Ancak bölgede kimin hangi muhalif grubunda olduğunun tespitini PYD, Esed, Rusya gerçekleştirecekse, ortada vahim bir durum vardır. Cellatlarla kurbanların aynı kefeye konulduğu, kontrolün cellatlara verildiği intibaı yaratan bir durumun daha trajik gelişmelere yol açacağı endişesini duyuyoruz. Rusyanın insafına terkedilmiş bir ateşkes ile masum insanların tepesine düşen ateş kesilmeyecektir. Suriye halkının beklentilerinin karşılanmadığı ateşkes, Esed rejiminin ekmeğine yağ sürecektir. Türkiye’nin hassassiyetlerinin dikkate alınması gerekiyor. Bu ülkede olup biten nedir öğrenilecekse, bizden öğrenilecek. DAEŞ, El-Nusra ateşkesin nasıl dışında tutuluyorsa, PYD-YPG de tutulmalı.

İyi terörist, kötü terörist: Hem DAİŞ’in hem Esed rejimin hem de PYD-YPG’nin öncelikli hedefleri birbirleri değil, Suriye halkının gerçek temsilcisi olan muhalif gruplardır. Ne diyorlar? ‘PYD ve YPG. Bunlar DAİŞ’e karşı savaşıyorlar. Ondan dolayı biz PYD ve YPG’yi destekliyoruz’ diyorlar. Koskoca bir yalan. O zaman size farklı bir örnek vereceğim. El-Nusra, o da DAİŞ’e karşı savaşıyor. Peki El Nusra’ya niye kötü diyorsunuz? O zaman onun da iyi olması lazım. El Nusra kötü ama PYD ile YPG iyi. ‘İyi teröristler, kötü teröristler’. Mantık bu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr