Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkamesi’nin gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili verdiği karara yönelik eleştirilerini sürdürerek “Bu aceleniz ne ya? Önce kararı, günler sonra da gerekçeyi açıklamıştır. Ne yazık ki şimdi ben bu olayı yaşayınca gerçekten çok üzüldüm ve buradan söylüyorum çok kırgınım” dedi. Burdur’a giden Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Başörtülüler ve PKK’liler: Yok neymiş, basın hürriyetiymiş. Düşünebiliyor musunuz, gazeteleri var. Suçüstü yakalanıyorlar, emniyet görevlileri gelecek. Toplamışlar oraya başı açık, başı örtülü tüm kardeşlerimizi onlarla polise bariyer oluşturuyorlar. Bunlar o başörtülü kardeşlerimizi, seçimlerde PKK’lılarla sırt sırta getirdiler.

Elleri dert görmesin: ‘Sur temizlendi’ dediler. ‘Aman ha dedim, rehavete kapılmayın’. Temizlik, memizlik hala devam etmeli. Hemen ertesi gün bodrumdan 8 tane terörist çıktılar. Onları da etkisiz hale getirdiler. Elleri dert görmesin.

Yeni bir Güneydoğu: İnşallah, leş kargalarına gerekli cevap, yeni düzenle verilecek. Bir yılı bulmadan bir kısmı, bir yıl içinde diğerleri. Yeni bir Güneydoğu inşa edilecektir. Hiç şüpheniz olmasın” ifadesini kullandı.

Bu ne acele ya?

Binlerce başvuru var: Türkiye MİT TIR’ları hadisesi olarak bilinen büyük bir ihanet olayına şahit oldu. Milletimizin menfaatlerine yönelik bu saldırının failleri hesap veriyor. Son olarak bir gazete aynı oyunda figüranlık yapmaya kalkınca sorumluları adalete hesap veriyor. Konu yargı aşamasında fakat bu arada AYM, anayasayı açıkça hiçe sayarak kendini mahkemenin yerine koymuş, bireysel başvuruyla ilgili olmayan bir karar vermiştir. Çok daha önceden yapılmış binlerce başvuruyu görüşmeyi beklerken, bu kişilerin tutukluluk halleri ile ilgili çok hızlı bir süreç işlemiştir. Bu aceleniz ne ya?

Dürüstlük yaraşır: Ne yazık ki şimdi ben bu olayı yaşayınca gerçekten çok üzüldüm ve buradan söylüyorum çok kırgınım. Niye? O makamda olana dürüstlük yaraşır da onun için. Önceki başkanı gerekçe hazırlanmadan hızlıca açıklanan kararlarda eleştiren bu arkadaşımız hızlıca kararı açıklama konumuna gelmiştir. Geç de olsa kamuoyuna ilan edilen gerekçedeyse bu olayın izahı yok. Bu kurum başkanın da içinde yer aldığı üyeleri eliyle son dönemde Türkiye’ye yönelik en büyük saldırlardan birisi olan bir konuda ülkesinin aleyhine karar almaktan çekilmemiştir. Casusluktan tutuklamayı isteyen mahkemenin de kararını anlamıyorum. Diren bakalım, AYM ne yapacak bir de onu görelim.

Başkana eleştiri

Seni de bağlar: Şu ifade de çok çirkin, ‘AYM’nin verdiği karar herkesi bağlar’, doğru seni de bağlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak vatana ihanetin dışında hiçbir suçla suçlanmam ama anayasayı korumak benim de görevim. Bu konuda yetki sınırlarının dışına kim çıkarsa beni bulur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr