Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

14 yıldır bu ülkede bizler bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu ben değil, bize saldıran batı söylüyor. Şuanda kişi başı 3 bin 500 dolar olan Türkiye 11 bin dolara çıkmış durumda. Aldığımız Türkiye'yi daha ileri götürdük. Göreve geldiğimizde 75 üniversite vardı. Şimdi 181 üniversite var. Bütçemizin yarısını Milli Eğitim'e ayırdık. Sağlık reformlarıyla önemli bir adım attık. Şu anda hastanesi olmayan ilimiz yok. Eğer vatandaşımızın bir sorunu var da biz o sorunu çözemezsek, o hayat bize haram olsun.

HAYIR ÇADIRINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI

Şimdi dün bir hayır çadırına gittim. Dedim niye hayır diyorsunuz. Ne dediler. Çağdaş bir Türkiye için. Peki neyiniz eksik dedim. Cevap yok. Dedim ki bak kardeşim. Sloganik konuşmuyorum. Neyi yapıyoruz. Şuan da şurada Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. Şimdi buna hızlı treni ekliyoruz. Oradan bir tanesi atladı. Niye adını Yavuz Sultan Selim koyuyorsunuz. Ayrımcılık yapıyorsunuz. Çok üzüldüm. Biz o sultana yakışır diye o ismi oraya verdik. 

Şimdi Kanal İstanbul'un da hazırlıklıklarını yapıyoruz. Benim o çılgın projem. 

16 Nisan'dan sonra hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye olacak. Yaşam koşullarımıza müdahale ediliyor diyorlar. Hanginize edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr