Can Dündar ve Erdem Gül'ün 92 günlük esareti sonrasında Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı vermiş ve sadece haber yaptıkları için Silivri Cezaevi'nde tutsak edilen gazeteciler bu karar sonrasında tahliye edilmişti. 

Erdoğan bu gelişme sonrası 2 gün sessiz kalmıştı. Erdoğan Batı Afrika ziyareti öncesinde Havaalanı'nda yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımadığını ve bu karara uymadığını söyleyerek kendisini hukukun üzerinde gördü.

Ancak Erdoğan birçok kez yaptığı gibi daha önce söylediği sözleri yine kendi ağzı ile yalanladı. 

Erdoğan, 2009 yılında AKP grup toplantısında Başbakanlık görevini üstlenirken yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti.

"Hukuk sistemine biz inanmazsak, biz güvenmezsek, başkalarının inanmasını, güvenmesini bekleyemeyiz"

İşte 16.02.2009 tarihinde Erdoğan'ın yaptığı konuşmasındaki o bölüm

Türkiye'de yasama, yürütme ve yargı bağımsız biçimde, her türlü etkiden, her türlü baskıdan uzak şekilde, Anayasa'da tarif edildiği şekilde işlevlerini yerine getiriyor.

Aynı şekilde kurumlarımız tam bir uyum içerisinde, koordinasyon içerisinde çalışmalarına devam ediyor.

Yargının aldığı her kararı biz de memnuniyetle karşılamıyoruz, ülkenin, milletin menfaatine ters sonuçlar ortaya çıkabildiğini görüyoruz, ama yargının kararlarına karşı çıkıp da 'AK PARTi düşmanlığı yapıyorlar, hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar' demiyoruz. 

Beğenmediğimiz her yargı işlemine karşı, yargıyı belli grupların hakimiyetine girmekle, karanlık emellerin peşinde koşmakla suçlarsak, bunun vereceği zararları nasıl telafi edebiliriz?
"Hukuk sistemine biz inanmazsak, biz güvenmezsek, başkalarının inanmasını, güvenmesini bekleyemeyiz"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr