Cumhurbaşkanı Erdoğan, STK temsilcileri ile iftar yemeği programında konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"İnandığınız zaman tekeden bile süt çıkar. Türkiye için gerçek tehdit bizim için mağdura, mazluma el uzatacak takatimizin kalmamasıdır. O zaman bugünümüz için endişlenmeliyiz. Burada kararlılığımız var. Beklediğimiz nedir? Birliğimizdir, beraberliğimizdir. Biz bir olursak, diri olursak, kardeş olursak bu işi bitiririz. Yoksa bunlar liseli çocuklara da dadanırlar. Başkalarına da. Bunların inlerine gireceğiz.

O şekildeki mücadelemizi de kararlılıkla sürdürüyoruz. Hepinizin ıortak hedefi nedir? Gençliğimizdir. Gençliğimizi iyi dokumamız gerekir. Bunlara asla kaptırmamız gereklidir. Şu anda dört bir yanda onların eline kpatırmmamk için itikadi, ibadet, ahlaki noktada yavrularımızı iyi yetiştirmemiz gerekitr. Sadece öğretmenlerimiz yetmez, STK'lerde yardım etmeli.

Belediyelerimiz zaten ellerinden gelen hizmetleri STK'lere vermektedirler. Tarihte vakıf kurumlularının fazlalaşmasını Selçuk ve Osmanlı'da görüyoruz. Kendi tarihimizle malesef  kavgalı bir dönem geçirdik. Değişim mevcudun üzerine kurulursa başarılı olur. Bizde ise geçmişle adeta bıçakla kesilir gibi yapılmıştır. Milletimiz inancı ,le kültürü, tari,hi ile kavgalı bir sistem analayışı yoktur.

Tek partili dönemle çok partili dönem arasını incelersek bunu görürürüz. Milletimizin hayali ile milli şefin hayalleri kesinlikle aynı değildir. İstanbul'da Yıldız Sarayı'nda neler olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Bu kadar ahlaksızca, adice bunlar bizim ecdadımıza  saldırmışlardır. Aynı şeyi Menderes'e uygalıdılar. Bunları gençlere anlatmamız gerekiyor. bazı üniversitelerimizi, liseleri karıştırmak istiyorlar. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bu sancılı dönemin gerilerde kaldığını biliyorum.

Devleti ile milleti aynı hedefler için buluşmuş bir Türkiye var.  Düün vatandaşlarını Ankara'ya sokmayan zihniyeten Beştepe'de ağırlayan zihniyete geldi. Fakir muhtarlarla toplantı yapıyorum.  Bunu kıskanıp yapanlar var. Bunu sen başaramazsın. Kuru bir hitap değil, bütün dertleri ni formlarla alıyorum. Her muhtar bulunduğu mahallede Cumhurbaşkanı'nın eli , ayağı, kulağıdır. Biz ilklerin hareketiyiz. Bu ülkenin parçası olarak görmeyen marazi kesimin varlığını bliyoruz.

AP önüne teröristlerin paçavralarını asanların terörle mücadele ediyoruz demelerini kabul etmiyoruz. AP'ye sesleniyorum kimi kandırıyorsunuz? Son zamanlarda yaptıkları, şahsımla ilgili attıkları adımlar ortada. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Biz bir şey daha biliyoruz. "

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr