Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün erken saatlerde Acıpayam İlçesi'nde yaklaşık 1200 kişinin çalıştığı Aynes Süt Fabrikası'na FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon düzenledi.

Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin katıldığı operasyonda polisler, fabrikaya gelerek idari bölüme girdi. Fabrikanın idari bölümünde önlem alan polisler, giriş ve çıkışlara izin vermedi.

Operasyon kapsamında fabrikanın ortakları Nevzat Serin, Mehmet Ali Özkan ile Ayhan Batur'un da aralarında bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alındı, 7 kişi ise aranıyor. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde arama yapılırken, fabrikanın idari bölümünde de aramalar sürüyor.



ERDOĞAN AÇILIŞINA KATILMIŞTI

Gözaltına alınan Mehmet Ali Özkan, daha önce AKP Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Aynes firmasına gelmiş ve yapılan ek tesisi törenle açmıştı.

ÖDÜLÜ ZEYBEKÇİ VERMİŞTİ

Ayrıca Aynes firması, 2015 yılında en çok ihracat yapan firmalar için geçtiğimiz günlerde düzenlenen ödül töreninde ödül almıştı. Mehmet Ali Özkan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı törende ödülünü almıştı.

OKULLARA SÜT DAĞITIM LESİNİ KAZANMIŞTI

Firma, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda süt dağıtımı ihalesini almış ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki okullarda süt dağıtımını yapmıştı. Bir yıl önce iflas erteleme isteyen firmaya denetçi kayyIm ataması da yapılmıştı.

Avrupa Birliği'ne Türkiye'den ilk süt ihracatı izni alan ve AB ülkelerine ihracat yapan birkaç firma arasında yer alan Aynes, Rusya'ya süt ihracat izni de aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr