Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Büyükeçisi Andrey Karlov’a yönelik suikastin Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmaya yönelik bir provakasyon olarak değerlendirerek, “Ama bu provakasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye yönetimi de irade sahibidir” dedi. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in soruşturmanın ortak yürütülmesi, büyükelçilik ve başkonsolosluk gibi yerlerde güvenlik tedbirlerinin artırılması, Karlov’un cenazesini kendi uçaklarıyla almak gibi talepleri olduğunu açıkladı. Erdoğan “Bizim açımızdan müşterek olarak yapılmasında herhangi bir sıkıntı yok, olabilir dedik” diye konuştu. Erdoğan terörle mücadelede dayanışmanın daha güçlü olmasında mutabık kalındığını vurguladı.

‘Barış çabalarımızı aksatamayacak’

Başbakan Binali Yıldırım, olayın; Rusya ile Türkiye arasında gelişmekte olan ilişkileri bozmaya yönelik olduğunu söyledi. Türkiye’nin Rusya ile bölgede barışı tesis etmeye yönelik çabalarına vurgu yapan Yıldırım, “Bu olayların, çabalarımızı aksatmayacağı inancını taşıyorum” dedi. Yıldırım, “Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak için her türlü çaba gösteriliyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu kınadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluda da “Haince bir suikast sonucu kaybettiğimiz Büyükelçi Karlov’un ailesine ve dost Rus halkına taziyelerimi iletiyorum” mesajını paylaştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr