Fotoğraf: Vedat Arık

12 Haziran 2015'te de, gazetemiz Ankara Temsillcisi Erdem Gül'ün "Jandarma 'var' dedi" başlıklı haberinin manşetten duyrulmasının ardınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “siyasi ve askeri casusluk”, “gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla soruşturma başlattığını açıkladı.

Erdem Gül 26 Kasım 2015'te tutuklanmıştı.

AYM'nin 'hak ihlali' kararının, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletilmesi ve tahliye talebinin ardından Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Erdem Gül, " Bizim acımizdan Ahmet Kaya'nın keske olmasaydi hikayesini hatırlıyorsunuz. Bu da bir keşke olmasaydi hikayesi. Keşke olmasaydı diyeceğim. AYM'nin attığı hukuki adım için teşekkür etmeliyiz. Keşke olmasaydı keşke mahkeme AYM'ye işi bırakmasıydı.

Biz çıkıyoruz ama bu tutuklu gazetecilerle ilgili sorunun bittiği anlamına gelmez içeride arkadaşlarımız var. Bunu çok büyük bir olay olarak görmüyoruz aslolan bütün bir basının barışı isteyen insanların birlikteliği gerekir. Ve bizi ayakta tutan sizsiniz. Biz 92 gün boyunca bizim işlerimizi gören infaz koruma memurlarının özlük haklarını da hatırlatmayı buradan bir borç biliyorum."dedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr