Dervişoğlu, 2006'da düzenlenen 'Nakavt Operasyonu' kapsamında tutuklanmış ve geçen yıl serbest kalmıştı. Ayrıca Hrant Dink Cinayeti sanığı Ogün Samast ifadesinde Dervişoğlu'nun adını vermişti.

YALISPOR BAŞKANI TUTUKLANDI

Bölgedeki güvenlik kameralarının incelenmesi ile kimlikleri belirlenen ve dün gözaltına alınan Abdulkadir A. ile Bölgesel Amatör Lig ekibi Yalıspor’un Kulüp Başkanı Şeniz Dervişoğlu, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardındanadliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrasında hakim karşısına çıkan Abdulkadir A., adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı, Şeniz Dervişoğlu ise, tutuklandı.

'SALDIRILARI BERTARAF ETMEK İÇİN ATEŞ ETTİ, POLİS DE AYNISINI YAPARDI'

Şeniz Dervişoğlu’nun avukatı Hüseyin Fettahoğlu, müvekkilinin tartışan gruplarla ilgisi olmadığını öne sürerek, "Şeniz bey olay sırasında bölgedeki bir işyerinde oturuyordu. Kavga ve bağırma sesleri üzerine bulunduğu yerden dışarı çıktı. Yaşanan arbedede başka şahıslara yönelik gerçekleşecek daha ağır saldırıları bertaraf etmek ve elinde bıçak olan saldırganı etkisiz hale getirmek için silahını yere doğru ateşledi. Ardından da bıçaklı saldırganı bölgeden uzaklaştırdı. Bu olayda polis de olsa aynı refleksi gösterirdi. Tutuklama kararına itiraz edeceğiz" dedi.

'NAKAVT OPERASYONU'NDA TUTUKLANMIŞTI

Eski bir boksör olan Şeniz Dervişoğlu 2006'da düzenlenen 'Nakavt Operasyonu' kapsamında 'ihaleye fesat karıştırmak', 'adam öldürmeye azmettirmek', 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve lideri olmak' suçlarından tutuklanmıştı. Özel Yetkili Mahkeme'de yargılanan Dervişoğlu, bu tip mahkemelerin kapatılmasının ardından Trabzon'da yargılanmaya başlamıştı. 'İhaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla Trabzon’da devam eden davada suç vasfının değişmesi ve ihale suçlarındaki hapis cezalarının düşmesinin ardından Şeniz Dervişoğlu’nun tahliyesine karar verilmişti. Daha önce  'Adam öldürmeye azmettirmekten' beraat eden Dervişoğlu, Aralık 2015'te hapisten çıkmıştı.

SANTORO VE DİNK CİNAYETİ SORUŞTURMASINDA ADI GEÇMİŞTİ

Öte yandan Şeniz Dervişoğlu adı Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetleri soruşturmalarında da geçmişti. Şeniz Dervişoğlu’nun liderliğini yaptığı iddia edilen çete ile bağlantılı 'Sarı Osman' lakaplı kişinin Trabzon’da silahlı bir çatışmada kullandığı Glock marka tabanca 5 Şubat 2006'da Rahip Santoro cinayetinde kullanılmıştı.

19 Ocak 2007'de işlenen Hrant Dink Cinayeti'nin faili Ogün Samast ise soruşturma kapsamında verdiği bir ifadede Şeniz Dervişoğlu için “Onun adamları beni Samsun’dan almaya geliyorlar. Fakat polis beni Samsun’da daha önce yakaladığı için geri dönüyorlar. Ben bunları duydum ve bunları da yargılandığım sırada duydum. Ben yargılanmadan önce başkaları tarafından Samsun’dan alınacağım bilgisine sahibim. Ama bunun polis tarafından yapılacağını biliyorum yoksa bu adamlar tarafından değil”demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr