İstanbul'da gerçekleşen "Aydınlanma Hareketi toplantısında konuşan gazeteci Enver Aysever, kendisine "yobaz" diyen Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yanıt vererek "Ben de kendisine buradan söylüyorum: Ahmet Hakan yobaz değildir bildiğiniz şarlatandır. Orada bir iki gün daha kalabilmek için kişiliğinden memleketinden vazgeçenlere karşı Nazım’ın izinden gelen ve memleketine sahip çıkan milyonlar var biz az değiliz, Türkiye kimsenin babasının malı değildir" dedi.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, bugün İstanbul'daki toplantılarından birini gerçekleştirdi.

Kemal Okuyan, Enver Aysever ve Sevinç Erbulak'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Aydınlanma Hareketi'nin önümüzdeki dönem nasıl hareket edeceği tartışıldı.

"YOBAZ" KAVGASI DEVAM ETTİ

Gazeteci Enver Aysever,  Türkiye ile İsveç arasında oynanan özel maçta sahaya futbolcularla birlikte türbanlı çocukların çıkmasını eleştiren bir tweet atmıştı.

Aysever'in tweetine tepki gösteren Ahmet Hakan, bugünkü "Enver'in yobazlığı" başlıklı köşesinde "Mini etek görünce deliye dönen Akit falan yobazsa... Başörtüsü görünce çılgına dönen Enver falan da yobaz." diye yazdı ve şöyle devam etti:

"Ve bu iki yobaz arasında aslında pek fark yok:

İki yobaz da başkalarının keyiflerinin kâhyası olmaya fazlasıyla meraklı.

İki yobaz da kıyafet zabıtalığını pek seviyor.

İki yobaz da sadece kendi kıyafet tarzının tek tarz olmasını istiyor.

İki yobaz da farklılığa karşı saygısız...

İki yobaz da baktığında insan değil kıyafet görüyor."

ENVER AYSEVER'DEN YANIT

Bugünkü "Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi" toplantısında konuşan Aysever, Ahmet Hakan'ın kendisine "yobaz" dediğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Ahmet Hakan denen adam bugün Hürriyet’te bana yobaz diyor Ben de kendisine buradan söylüyorum: Ahmet Hakan yobaz değildir bildiğiniz şarlatandır. Orada bir iki gün daha kalabilmek için kişiliğinden memleketinden vazgeçenlere karşı Nazım’ın izinden gelen ve memleketine sahip çıkan milyonlar var biz az değiliz, Türkiye kimsenin babasının malı değildir. Elbette ki aydınlanmacı olacağız elbette ki bilimi ilerlemeyi savunacağız elbette ki kadın evde bir süs bitkisi olmayacak dünyanın gittiği yönde Türkiye de girmek zorunda kalacak, başka yol yok. Bana diyorlar ki ’45 çocuğun tecavüzünde hepimiz suçluyuz’ hadi oradan! ben suçlu değilim, ben yalan söylemedim. Size şerefimle söylüyorum ki AKP’yi pazarlayan yetmez ama evetçileri affetmeyeceğim. Akil adamım diye ortaya çıkıp ülkeyi kan gölüne çevirenlere hayatımda yer vermeyeceğim."

Aysever devamında da, "Öyle bir çirkefin içindeyiz ki bir adam 45 tane çocuğa defalarca tecavüz ediyor, o ülkenin bakanı münferit diyor, aileler de 10 bin lira karşılığında olaya eyvallah diyor. Kim daha suçlu kim daha utanmaz!" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr