Karaman’da bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Muammer B’nin (54), Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kursa gelen öğrencilere tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanması kentte infiale neden oldu. Öğretmen Muammer B’nin, ilkokul ve ortaokulda okuyan 8 öğrenciye tecavüz ettiğinin raporla saptandığı, bu sayının artabileceği ileri sürüldü. Muammer B, 4 Mart’ta tutuklandı.

Tepkiler çığ gibi

Tecavüz iddialarının ardından Ensar Vakfı’na tepkiler için açılan #EnsarVakfıKapatılsın hashtagi kısa sürede birinci sıraya yükseldi. Yurttaşlar, sabah saatlerinden itibaren “Trend Topic” olan #EnsarVakfıKapatılsın hashtagiyle on binlerce tweet attı.

Övgü almıştı

Emine Erdoğan’ın Ensar Vakfı için düzenlenen bir programda “90 yıllık enkazı kaldırdık” demesi ardından “Cumhuriyet’i bir enkaz olarak değerlendi” eleştirileri yapılmıştı. Emine Erdoğan gelen sert tepkiler sonrası Cumhuriyet’i hedef alan sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek, darbeleri kastettiğini öne sürmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ensar’ın 27 Şubat’taki olağan genel kurulunda vakfa övgüler yağdırmıştı.

Üç kez evlenip ayrılmış

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı, tecavüze uğradığı ileri sürülen öğrencilerle ilgili sağlık raporlarının konulduğu dosya için ‘gizlilik’ kararı verdi. Adli soruşturma devam ederken Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmen Muammer B., hakkında idari soruşturma başlattı. Karaman’ın bir köyünden olan öğretmen Muammer B’nin 3 kez evlenip ayrıldığı ve bir çocuğu olduğu öğrenildi. Muammer B’nin, kent merkezindeki en iyi okullardan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda 3 yıldır görev yaptığı, bazı vakıf ve derneklerin öğrenciler için açtığı etütlerde gönüllü olarak görev yaptığı belirtildi.

‘ÜZGÜNÜZ CAMİAYA MAL EDİLEMEZ’

Tutuklanan öğretmen Muammer B’nin üyesi olduğu ileri sürülen Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Şubesi yetkilileri, olaydan büyük üzüntü duyduklarını, ancak bir kişi yüzünden camialarının suçlanmaması gerektiğini söylemekle yetindi.

Muammer B’nin bir dönem gönüllü görev aldığı Enderun Vakfı Karaman Şubesi yetkilisi Ali Bağcı, “Herhangi bir şikâyet duymadık” dedi.

KAİMDER Başkanı Mehmet Sarı, kendilerine bağlı herhangi bir yurt ve ev olmadığını söyledi.

Eğitim-Sen üyeleri de bugün Türkiye’nin çeşitli illerinde basın açıklamaları gerçekleştirecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr